Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 december 2005

Automobilist maakt pedaalfout

Twee fietsers gewond bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 28 december vindt omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Gronausestraat/Spoornbaanstraat in Glanerbrug. Een 85 jarige Enschedese automobilist reed op de Gronausestraat en wilde op de kruising met de Spoorbaanstraat links af slaan. Terwijl de man voorsorteert op de kruising komt hem uit tegenovergestelde richting een auto tegemoet. In plaats van te remmen trapt de 85 jarige vermoedelijk zijn gaspedaal in en rijdt nog net voor deze auto langs. Daardoor ziet de 85 jarige twee fietsers op het met de Gronausestraat parallelle fietspad over het hoofd. Eerst raakt hij met zijn auto een 3 jarige Enschedees jongetje op zijn fietsje en vervolgens tikt hij de achterzijde van de fiets van een 59 jarige Enschedese fietser. Het jongetje is ter plaatse door een arts onderzocht die een mogelijke hersenschudding vaststelde. De 59 jarige is met schouderletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (05-164062)

Aanrijding onder invloed

Automobilist gaat er na de aanrijding vandoor

Enschede

Op woensdag 28 december vindt omstreeks 22.00 uur een aanrijding plaats op de rotonde Broekheurne Ring en de Knalhutteweg in Enschede. Een 25-jarige man uit Rossum staat met zijn auto voor de rotonde stil en wordt vanachter aangereden door een auto. De bestuurder van deze auto gaat er daarna met zijn auto vandoor. Aan de hand van het genoteerde kenteken gaat de politie naar de woning van de eigenaar van de betreffende auto. Op weg daar naar toe wordt een tweede aanrijding met doorrijden gemeld op de Snakenborglanden. Daar is zojuist een geparkeerde vrachtwagen, eigendom van een 50 jarige Enschedeër aangereden. De doorrijder betreft dezelfde auto. De politie treft bedoelde auto met veel schade aan voor de woning van de eigenaar, een 54 jarige Enschedeër. Bij de man wordt alcoholgebruik geconstateerd waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,8 promille. De politie neemt het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (05-164262/164273)

Diefstal uit kleedkamer

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 28 december wordt omstreeks 21.30 uur een diefstal gemeld vanuit de kleedkamer van een sportcomplex aan de Mr Eenhuisstraat in Haaksbergen. Een van de sporters betrapt in de kleedkamer een jongeman, die tussen kledingstukken zit te zoeken. Uit navraag bij de overige sporters blijkt een van hen zijn portemonnee kwijt te zijn en een ander een pakje shag. De verdachte, een 16 jarige jongen uit Haaksbergen, wordt aan de politie overgedragen, die hem aanhoudt. De verdachte ontkent de diefstal, ondanks dat er bij hem een nieuw pakje shag wordt aangetroffen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-164253)

Woning beschoten

Meerdere inslagen in muur en slaapkamer woning

Oldenzaal

Op donderdag 29 december wordt omstreeks 02.10 uur gemeld dat er is geschoten op een woning aan de Bentinckstraat in Oldenzaal. De 51 jarige bewoner lag te slapen toen er op zijn woning is geschoten. Niemand is daarbij gewond geraakt. De politie treft meerdere inslagen in de muur en het slaapkamerraam van de woning. Aan de overzijde worden een aantal hulzen gevonden. De politie zet onmiddellijk het gebied af en stelt een onderzoek in. Er bestaat op dit moment nog geen duidelijkheid over de toedracht en de reden voor de schietpartij. De politie stelt een nader onderzoek in. Zij roept daarbij de hulp in van getuigen. Deze kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (05-164298)

Daders van winkeldiefstal ontkomen

Politie stelt grootscheepse achtervolging in

Overdinkel

Op woensdag 28 december vindt omstreeks 11.00 uur een diefstal plaats in een winkel aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Een medewerker heeft gezien hoe drie personen ieder een computerscherm wegneemt en kans zien zonder te betalen de winkel verlaten. De bedrijfsleider zet een achtervolging in en krijgt een van de daders te pakken, echter moet hij deze persoon na een korte worsteling laten gaan. Ondertussen worden twee schermen aangetroffen. Tijdens een zoektocht door de politie zien zij een man lopen op de Elferinksweg, die voldoet aan het opgegeven signalement. Als de agenten de man willen aanspreken, zet deze het op een lopen. Een achtervolging te voet wordt ingesteld, via weilanden in de richting Duitse grens. In de woonwijk Tieckerdamm in Gronau ziet de man kans zich te verstoppen in een hooiberg, daarna een fiets te stelen en vervolgens verder te vluchten. Daarbij op de hielen gezeten door de Duitse politie. De man wordt nog door een wandelend stel met Nordic stokken van zijn fiets geslagen en geramd door een Duitse politieauto. Toch ziet de man kans te ontkomen. De Duitse politie heeft echter deze persoon herkend. Ook meent zij te weten wie de overige daders zijn. Op het balkon van een van hen treft de politie inderdaad een beeldscherm in doos aan en neemt deze in beslag. Het onderzoek wordt voorgezet.(05-163968)

Telefooncel opgeblazen

Verdachten aangehouden

Hengelo

Op woensdag 28 december omstreeks 19.45 uur is de politie bij toeval getuige van een vuurwerkincident op de Piet Mondriaanstraat in Hengelo. Zij zien hoe een groepje van vier of vijf knapen zich ophoudt bij een telefooncel en bezig zijn om iets aan te steken. Als de politie er op af gaat maakt het groepje zich uit de voeten. Zonder om te kijken naar de telefooncel besluiten de agenten de achtervolging in te zetten. En dat is maar goed ook. Als zij namelijk de telefooncel gepasseerd zijn explodeert deze met een luide knal, waarbij slecht de zijwandjes geheel ontzet overeind blijven. Een van de verdachten wordt op de Jan van der Leeststraat aangehouden. Deze verdachte, een 17 jarige Hengeloër, bekent dat hij samen met een kameraad de bom heeft gemaakt van siervuurwerk. Zijn kameraad, een 18 jarige Hengeloër wordt diezelfde avond omstreeks 23.15 uur in zijn woning aangehouden. In de woning van de 17 jarige verdachte worden nog 134 knalpatronen aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (05-164204)

Vuurwerkcontrole

Verdachte aangehouden tijdens transport van illegaal vuurwerk

Oud Ootmarsum

Op woensdag 28 december controleert de politie omstreeks 16.30 uur een auto op de Laagsestraat in Oud Ootmarsum. De auto komt hun vanuit de richting Duitsland tegemoet rijden. In de auto treft de politie 1000 knalpatronen, 350 platzpatronen en een pakket vuurwerk geschikt voor het afschieten met behulp van een vuurwerkpistool aan en neemt deze in beslag. De eigenaar, een 20 jarige Enschedeër wordt aangehouden. Met een proces-verbaal kan de verdachte daarna het bureau weer verlaten. (05-164131)

Rijden onder invloed en belediging

Twee maal aangehouden, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Op woensdag 28 december rond 22.00 uur wordt een 42 jarige Enschedeër aan de Suiskade Zuidzijde in Almelo gecontroleerd. Een ademanalyse wijst uit dat de man circa 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man wordt om 00.40 uur in vrijheid gesteld, maar daarna opnieuw aangehouden nadat hij beledigingen uit aan het adres van de politiemensen. Hiervoor wordt proces verbaal opgemaakt. (05-164249 en 05-164286)

Harde knal

Winkelruit en interieur vernield door vuurwerk

Nijverdal

Op donderdag 29 december wordt omstreeks 03.00 uur gemeld dat het alarm van een winkel aan de Kuperserf in Nijverdal, na een harde knal, is afgegaan. Ter plaatse zien politiemensen dat de

thermopaneruit aan de achterzijde van het pand kapot is en dat de winkel van binnen in rook gehuld is. Nadere inspectie wijst een aanzienlijke schade aan de winkel uit. De explosie is vermoedelijk door vuurwerk veroorzaakt. (05-164302)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --