Politie Zeeland


---


W-7667-2005 Vandalisme / vernieling
Woensdag omstreeks 22.50 uur werd in een tuin, behorend bij een woning in Helmgras in Vlissingen, een boompje uit de grond getrokken en in de watergang naast de woning in het water gegooid.
De bewoner werd wakker van rumoer. Toen hij ging kijken zag hij een jongen in zijn tuin staan, die een taxusboompje uit de grond trok en dat daarna in het water gooide. Daarna liep de jongen met een groepje anderen weg. De gewaarschuwde politie trof het groepje even later aan. Een van hen, een 15-jarige Vlissinger, bekende het boompje uit de grond uit de grond te hebben getrokken. In opdracht van de politie heeft hij het boompje uit het water gehaald en terug in de tuin geplant. De Vlissinger zal worden doorverwezen naar HALT.

Z-7668-2005 Rijden onder invloed
Op de Erasmusweg in Cadzand werd donderdag om 02.05 uur een 54-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Z-7669-2005 Schuurtje in brand
Donderdag tussen 01.45 en 02.45 uur werd in de Josef Haydnstraat in Terneuzen een schuurtje naast een woning in brand gestoken.
De brandweer kwam ter plaatse, maar de brand werd geblust door een omwonende. Het dak van het schuurtje en enkele planten raakten beschadigd. In verband met deze brandstichting werd om 03.10 uur een 46-jarige Terneuzenaar in zijn woning in de Chopinlaan aangehouden. De man is overgebracht naar Torentijd en de politie heeft de zaak in onderzoek.

O-7670-2005 Aanrijding in Goes
Woensdag omstreeks 19.00 uur ontstond een aanrijding op de kruising Oranjeweg / Zomerweg / 's-Heer Elsdorpweg in Goes.
Een 21-jarige Goese bestuurder van een bestelauto reed over de Zomerweg, komende uit de richting van Kloetinge. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende evenoude automobilist uit de gemeente Reimerswaal. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding beschadigd.

Z-7671-2005 Diefstal bromfiets
Woensdag omstreeks 14.40 uur werd op de Markt in Terneuzen een bromfiets gestolen.
De bromfiets stond afgesloten met een stuurslot en een kabelslot. Het betreft een blauwe Puch Maxi met verzekeringsplaatje XSF 958. De waarde is onbekend.

Z-7672-2005 Diefstal in sportcomplex
Uit de kleedruimte van een gymnastieklokaal in de Merwedelaan in Terneuzen werden woensdag tussen 19.15 en 22.15 uur een sporttas met inhoud en schoenen gestolen.
In de sporttas zaten o.a. een gsm en kleding. De totale waarde van de gestolen spullen is niet bekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.