Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/12/05)

OOSTERHOUT NB, 29 december 2005

Politie houdt vuurwerkcontrole

GILZE EN RIJEN: Politiemensen van het team Gilze en Rijen hebben woensdag 28 december een vuurwerkcontrole gehouden. Tot 17.30 uur vond die controle plaats op de Langenbergseweg in Gilze en richtten de politiemensen zich op de invoer van vuurwerk uit België. Vijf automobilisten werden betrapt op het bezit van vuurwerk. Het betreft een 35-jarige man uit Best, een 36-jarige man uit Dongen, een 28-jarige man uit Lage Zwaluwe, een 26-jarige man uit Lelystad en een 25-jarige man uit Westzaan. Ze waren onder andere in het bezit van vuurpijlen, 20.000 klappers, fakkels en vuurpotten.
s Avonds betrapten de politiemensen op de Fazantendrift een 15-jarige jongen uit Gilzeop het afsteken van vuurwerk. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt doorverwezen naar het Bureau Halt.

Inbraak in café

WAALWIJK: Tussen dinsdag 27 december 17.00 uur en woensdag 28 december 11.45 uur is ingebroken in een café in de Stationsstraat. Er bleek een ruit boven een deur vernield te zijn om binnen te komen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Woninginbraak

OOSTERHOUT: Woensdag 28 december is tussen 13.15 uur en 14.30 uur ingebroken in een woning aan de Albert Schweitzerlaan. De voordeur was opengebroken. De buit bestond uit geld. Ook is woensdag, tussen 13.45 uur en 16.30 uur ingebroken in een woning aan de Burgemeester D. van de Schuerenlaan. Via een niet-afgesloten deur kon de garage worden betreden. In de garage werd een deur die toegang geeft tot de woning opengebroken. Voor zover nu bekend is, is er niks weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen