Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 29 december

BREDA, 29 december 2005

Vrouw gewond bij aanrijding

ETTEN-LEUR: Op woensdagmiddag 28 december gebeurde er een ongeval aan de Vosdonk. Een 33-jarige man stond aan de kant van de weg de lading van zijn trekker met oplegger te controleren, toen er vanuit de richting van de A58 een auto aan kwam. De bestuurster van de auto zag vermoedelijk de trekker over het hoofd en er ontstond een aanrijding. Hierbij raakte de 85-jarige bestuurster van de auto gewond aan haar been en heup. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Roosendaal. Haar auto is total loss. Ook de trekker liep aanzienlijke schade op.

Man aangehouden in bezit harddrugs

BREDA: Op woensdag 28 december hield beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Visserstraat een 23-jarige man uit Dorst aan voor drugsbezit. Beveiligers zagen dat de man bij het binnenkomen van de horecagelegenheid iets wegstopte. Ze controleerde zijn kleding en troffen hier een verpakking aan. De verdachte gaf zelf aan dat het om harddrugs ging. De politie nam de man mee en nam de drugs in beslag. Na verhoor is de man met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Op woensdag 28 december is omstreeks 22.30 uur een 18-jarige vrouw uit bavel van haar tas beroofd. De vrouw fietste over de Loevesteinstraat, toen er een jongen naast haar kwam fietsen. Hij bracht haar ten val en nam de tas van de vrouw weg. Hierna fietste hij weg in de richting van Nieuw Wolfslaar. De politie heeft aangifte opgenomen van tasjesroof.

Winkelpersoneel houdt dief aan

BREDA: Personeel van een winkel aan de Tolbrugstraat zag op donderdag 29 december hoe een man goederen uit de winkel wegnam en hiermee de straat op rende. Het personeel volgde de man en hield hem op de Nieuwstraat staande. De gealarmeerde politie nam de 26-jarige man uit Breda mee naar het politiebureau voor verhoor. De man gaf de diefstal toe.

Politie ontdekt hennepkwekerij met 200 planten

MOERDIJK: De politie controleerde op donderdag 29 december een pand aan de Plaza. Hier zou mogelijk illegaal vuurwerk zijn opgeslagen. Bij het doorzoeken van het pand trof de politie een hennepkwekerij aan met ongeveer 2000 planten. De politie heeft het energiebedrijf in kennis gesteld i.v.m. mogelijke diefstal van stroom. De kwekerij is ontruimd en de planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie zal de eigenaar van het pand horen in verband met de kwekerij.

Auteur: Inge Rijgersberg