Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 29 december

BERGEN OP ZOOM, 29 december 2005

Politie houdt twee mannen aan voor softdrugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie belde op woensdagavond 28 december aan bij een woning aan de Waterleliestraat. De aanwezigen deden open en lieten de politie binnen. De politiemensen zagen dat er een kleine hoeveelheid softdrugs in het zicht lag. Hierop is het pand verder doorzocht. Bij elkaar is in de woning ongeveer 75 gram hennep aangetroffen. Twee mannen, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom en een 19-jarige man uit s Gravenhage zijn aangehouden voor softdrugsbezit.

Drietal aangehouden voor vernielingen

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag 28 december omstreeks 23.30 uur melding van vernielingen aan de Halsterseweg. Hier zouden een aantal jongens reclameborden vernielen. De politie zocht de omgeving af en trof op de Burgemeester Stulemeijerlaan een drietal jongens aan. De drie, twee 17-jarige jongens een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden en gaven de vernielingen toe. Ze zouden onder andere reclameborden en tuinverlichting hebben vernield. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld. Later zal besloten worden wat de straf voor de vernielingen zal zijn.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 28 december omstreeks 16.45 uur een 23-jarige man uit Antwerpen-Zandvliet (BE) aan voor rijden onder invloed. De man is staande gehouden aan de Gagelboslaan. Hier bleek uit een blaastest dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau. Hier is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 390 ug/l, terwijl het wettelijk maximum is vastgesteld op 220 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Woninginbraak

HUIJBERGEN: Tussen donderdagmiddag 22 december en woensdagmiddag 28 december is er ingebroken in een woning aan de Westerstraat. Aan de achterzijde van de woning is een raam geforceerd. Wat er is weggenomen is niet duidelijk. De politie zal aangifte opnemen van de bewoners van het pand en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt dronken bestuurder aan

ROOSENDAAL: De politie zag op woensdagavond 28 december een bestelbus rijden, waarvan de lichten niet aan waren. De politie hield de bestuurder staande. De bestuurder werd een blaastest afgenomen, die hij niet kon voltooien. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 750 ug/l. Omdat de ademanalyse met moeite door de verdachte voltooid kon worden is van de 43-jarige man uit Roosendaal een bloedmonster afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er al proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op donderdag 29 december is er ingebroken in een pand aan de Philipslaan. Omstreeks 01.00 uur zagen getuigen hoe een man met het beeldscherm van een computer het pand verliet. De dader vernielde een ruit en kwam zo binnen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen donderdagmiddag 22 december en woensdagmiddag 28 december is er vanaf een parkeerplaats aan de Dunantstraat een witte Citroen ZX weggenomen. Het kenteken van de auto is DB-HN-26. De politie heeft aangifte opgenomen en autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: Op dinsdag 27 december zijn omstreeks 02.45 uur op de bloemenmarkt twee jongens mishandeld. Een 17-jarige Roosendaler deed aangifte van openlijke geweldpleging. De aangever en een bekende liepen over de Bloemenmarkt toen er een groep leeftijdsgenoten aan kwam. De groep daagde hen uit. Toen het tweetal hier niet op reageerde zijn ze geslagen en geschopt. Toen ze probeerden te vluchten werden ze opnieuw ingehaald en mishandeld. De politie heeft aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt winkelinbraak

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdagavond 29 december melding van een inbraak in een winkel aan het Roselaarplein. Een getuige had gezien hoe vier mannen de winkel uit liepen en alarmeerde de politie. Er was geen braakschade te zien aan de winkel. Mogelijk waren de deuren van de winkel niet goed afgesloten. Wat er ontvreemd is is nog niet duidelijk. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Man gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdagavond 28 december melding van een aanrijding op de President Kennedylaan. Een 59-jarige man uit Roosendaal reed over President Kennedylaan in de richting van het centrum. Een 24-jarige automobilist uit Roosendaal wilde vanaf de President Kennedylaan linksaf de Staringlaan in rijden. Hierbij ontstond een aanrijding tussen de twee. De fietser kwam ten val en is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis.

Mannen aangehouden voor bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond 28 december twee mannen aan voor drugsbezit. De politie hield de mannen op de Boulevard staande in hun auto. Bij controle bleek dat ze in bezit waren van 495 gram hennep. De 21-jarige Fransman en de 18-jarige Belg zijn aangehouden en na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt woninginbraak

ROOSENDAAL: Tussen zaterdag 24 december 07.00 uur en woensdag 28 december 15.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Wouwseweg. De daders braken aan de achterzijde van de woning een raam open en doorzochten verschillende vertrekken. Ze namen onder andere een laptop weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners en stelt een sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg