Politie Groningen

Drie gewonden na frontale botsing (29/12/05)

Musselkanaal, 29-12-2005 o Bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg (Provincialeweg N366) zijn donderdagochtend drie gewonden gevallen.

Een 40-jarige man uit Assen reed samen met zijn kinderen, een 7-jarig jongetje en een 9 jarig meisje, in zijn auto. In een flauwe bocht naar rechts belandde de Assenaar op de verkeerde weghelft. Een 49-jarige automobilist uit Wezep probeerde de tegemoet komende auto te ontwijken, maar lukte dat niet. Een frontale botsing was het gevolg. De 49-jarige belandde met zijn auto in een naastgelegen sloot. De vader kwam met zijn kinderen in de auto midden op de rijbaan tot stilstand. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 74-jarige man uit Ter Apel, wist zijn voertuig tijdig tot stilstand te brengen. De achter de Ter Apeler rijdende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Gieten, lukte dat niet tijdig. Hij botste achterop de auto van de Ter Apeler.

Drie gewonden
De twee kinderen werden met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de automobilist uit Wezep moest met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. Zowel het ambulancepersoneel als de bemanning van de traumahelikopter hebben zich ontfermd over de slachtoffers. De brandweer heeft het wegdek van de Provincialeweg schoon gespoten. Drie personenautos moesten zwaar beschadigd worden afgesleept. Alleen de man uit Ter Apel kon zijn weg in zijn eigen auto vervolgen. De N366 is gedurende het onderzoek afgesloten geweest.