Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 29 december 2005

Man verbrand en overleden

Oorzaak wordt momenteel onderzocht

Haakbergen

Op donderdag 29 december 2005 omstreeks 12.09 uur kwam er een melding bij de politie Twente dat er iemand met ernstige brandwonden zou verblijven in een tuin bij een woning aan de Alsteedseweg in Haakbergen. Agenten troffen een 66 jarige man aan uit Haaksbergen die geheel, op zijn gezicht na, was verbrand. De man is per ambulance naar de landingsplek voor de traumahelikopter gebracht. Tijdens de landing van de helikopter werd de Alsteedseweg door de politie afgezet. Het slachtoffer is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Daar is de man overleden. De politie stelt een onderzoek in. (05-164452)

---- --
29 december 2005

(

Politie Twente start het nieuwe jaar met alcoholcontroles

Politie Twente gaat intensief controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer. Zij controleert extra op beginnende bestuurders omdat vanaf 1 januari 2006 strengere regels voor alcohol in het verkeer gelden.

In de eerste twee weken van het nieuwe jaar zal er extra gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol in het verkeer. Tijdens deze controles wordt speciaal gelet op de beginnende bestuurder. Dat is iedereen die vanaf 30 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald of het nog gaat halen. Voor hen geldt een nieuw alcohollimiet van 0,2 promille. Tevens geldt dit voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. De 0,2 promille limiet geldt de eerste vijf jaar nadat het rijbewijs is ontvangen.

Alcohol in het verkeer: dat kan echt niet meer! Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. Deze combinatie is en blijft levensgevaarlijk. Degene die toch zijn eigen veiligheid en die van anderen op het spel zet riskeert een stevige boete. Blaast een beginnende bestuurder meer dan 0,2 promille dan mag hij/zij niet verder rijden en wordt aangehouden. Wordt de beginnende bestuurder gepakt met meer dan 0,8 promille alcohol in zijn bloed dan volgt een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol). Dit is een driedaagse cursus die minimaal 750 euro kost.

Meer informatie?
Kijk voor de nieuwe regelgeving op www.alcohollimiet.nl Of op www.verkeershandhaving.nl voor de boetes en andere straffen.

Bel Chantal Westerhoff,
Voorlichter politie Twente,
Tel. 053-4555144

-----------------------

Naam Chantal Westerhoff.: 053-4555588

---- --