Politie Zuid-Holland-Zuid

29/12 Dordrecht en Zwijndrechtse waard

, 29-12-2005 o Nieuwsberichten District I

DOOR HET LINT
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is op woensdagmiddag 28 december aangehouden in zijn woning aan de Boshamerstraat te Dordrecht. De man ging door het lint toen de FIOD ter plaatse zijn laptop in beslag wilde nemen. Hij wilde deze niet loslaten en pakte een schaar en bedreigde daar een 44-jarige FIOD-medewerker mee. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT - Woensdagmiddag 28 december heeft de politie een woning aan de Zernikestraat te Dordrecht onderzocht omdat zij informatie had dat daar mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. De 46-jarige eigenaar werd buiten het pand aangetroffen en verklaarde dat er geen hennepkwekerij was. Op verzoek opende hij het pand, waarna de politie met speurhond het pand doorzocht. Die rook echter niets. Na enig speur- en meetwerk kwamen de agenten erachter dat er een paar meter ruimte kwijt was in het pand. Zij vonden een verborgen ruimte achter een gipsplaat waarvoor een berg stoelen stond. Daarop werd de eigenaar aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij bekende nu. Ecoloss heeft de kwekerij ontmanteld en 263 plantjes vernietigd. De technische recherche onderzoekt enkele plantjes.

DIEFSTAL AUTO
DORDRECHT Een 54-jarige man uit Dordrecht is zijn auto door diefstal kwijtgeraakt. Ter hoogte van zijn woning aan de Iepenlaan is zijn Mitsubishi Carisma tussen 17 en 21 uur op 27 december ontvreemd. Het kenteken is XG-SV-43; de kleur is grijs.
ZWIJNDRECHT Aan de Scheepmakersstraat te Zwijndrecht is een bedrijfsbusje gestolen dat toebehoorde aan een 56-jarige man uit Dordrecht. Het gaat om een zwarte Mercedes 639 VITO 115 C met kenteken 51-BR-XZ. De man ontdekte de diefstal op woensdagavond 28 december nadat hij twee weken geleden zijn auto daar had geparkeerd.

VECHTPARTIJ
ZWIJNDRECHT Na een melding van een vechtpartij gingen agenten in de vroege ochtend van 29 december naar de Ballade te Zwijndrecht. Daar troffen zij zon twintig mensen op straat aan. De vechtpartij zou volgens omstanders begonnen zijn in een horecagelegenheid. Vijf jongeren uit Zwijndrecht, tussen de 16 en 19 jaar, zouden hierbij betrokken zijn. De politie heeft hen van elkaar gescheiden. De 46-jarige vader van een van hen was ook ter plekke gekomen en gedroeg zich zo opstandig dat de politie genoodzaakt was om hem aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Hij wilde zich na drie keer te zijn gesommeerd nog steeds niet verwijderen om de politie haar werk te laten doen. Hij is in de loop van de ochtend heengezonden. De partijen werden naar huis gestuurd gezien de commotie en gevraagd om de volgende dag eventueel aangifte te komen doen. De reden van de commotie is nog niet duidelijk.

HELING
DORDRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten in de vroege ochtend van donderdag 29 december een bekende 44-jarige Dordtenaar fietsen op de Colijnstraat te Dordrecht. Op de fiets zat geen licht en bij controle bleek dat er ook geen slot op zat en de framenummers schots en scheef waren aangebracht. De man werd op verdenking van heling aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. De politie zoekt nu uit of er een aangifte van diefstal van deze fiets is.

ONJUIST GEBRUIK VUURWERK
DORDRECHT Een 18-jarige Dordtenaar is op 29 december aangehouden op de Groene Zoom te Dordrecht. Hij had een aantal lawinepijlen achter in zijn auto liggen, die in beslag zijn genomen.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
DORDRECHT Bij een horecabedrijf aan de Wieldrechtseweg te Dordrecht is op 29 december tussen 4.30 uur en 5.10 uur ingebroken. Daarbij is de inhoud van een speelautomaat, een onbekend geldbedrag, weggenomen.

DOORRIJDEN NA ONGEVAL
DORDRECHT - De politie heeft op woensdagavond 28 december een 30-jarige man in diens woning aan de Waterman te Dordrecht aangehouden omdat hij eerder die avond een geparkeerde auto had aangereden op de Bankastraat te Dordrecht en vervolgens was doorgereden. De geparkeerde auto was van een 40-jarige Dordtenaar. De verdachte had ook gedronken; hij blies 595 ugl. Dit was aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen.