Politie Zuid-Holland-Zuid

29/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 29-12-2005 o Nieuwsberichten District II

ONGELDIG RIJBEWIJS
PAPENDRECHT- Een 43-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in een personenauto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Dit gebeurde op woensdagmiddag 28 december 2005 omstreeks 14.45 uur op de N3. De man verklaarde dat hij wist dat hij niet mocht rijden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DIEFSTAL UIT WONING
GORINCHEM Uit een woning aan de Van Goudoeverstraat te Gorinchem zijn op 28 december een aantal sieraden gestolen. De technische recherche verricht sporenonderzoek. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen door flipperen.

DIEFSTAL AUTO
MEERKERK In de vroege ochtend van donderdag 29 december kreeg de Gemeenschappelijke Meldcentrale een melding dat er een onbeheerd voertuig stond op de parkeerplaats van een tennisvereniging aan de Slingerlandstraat te Meerkerk. Ter plekke vonden agenten een personenauto - met een hond erin - die bij navraag gestolen bleek te zijn op 24 december bij een woninginbraak aan de Aart van Leeuwenstraat te Gorinchem. Agenten besloten om op afstand te posten. Na enkele minuten kwamen vier personen bij de auto, waarna de agenten snel naar hen toe reden. Bij het zien van de politieauto renden zij weg. Een van hen, een 33-jarige vrouw uit IJsselstein, kon worden aangehouden. Zij is ingesloten voor verhoor in het bureau te Sliedrecht. Het hondje is aan de Dierenambulance overgedragen; de auto is in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar de andere drie verdachten.