Gemeente Deventer

Week 52, 29 december 2005

DEVENTER KRIJGT TOERISTISCHE OVERSTAPPUNTEN

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer wil meewerken aan het realiseren van acht Toeristische OverstapPunten (TOPâs) in Salland. Vier daarvan komen binnen de gemeentegrenzen. Een TOP is een markant herkenningspunt (piramide met stenen van 4,5 meter hoog) met een informatiepaneel en handwijzers. Hier kunnen toeristen en recreanten hun auto achterlaten en het gebied verder te voet, per fiets of ander vervoermiddel verkennen. In de nabijheid van een TOP dienen diverse bewegwijzerde wandel- en fietsroutes en een groot aantal gratis parkeerplaatsen aanwezig te zijn. De nabijheid van een horecagelegenheid is een pre.

Het initiatief tot het realiseren van de TOPâs is afkomstig van de provincie Overijssel. De vraag naar wandelen, fietsen en âactief zijnâ wordt steeds groter. De auto blijft het belangrijkste vervoermiddel om ergens te komen. Dit geldt ook voor wandelaars en fietsers die in een bepaalde streek willen recreëren, vandaar het idee van de TOPâs. Verder heeft ook meegespeeld dat in de Achterhoek al goede ervaringen zijn opgedaan met overstapplekken..
Waar de TOPâs komen is nog niet bekend. Gedacht wordt aan diverse locaties in het buitengebied. Ook is het mogelijk dat er een of meerdere TOPâs in de dorpen rondom Deventer komen. In heel Overijssel komen circa dertig van deze herkenningspunten. De overstappunten in Salland worden gefinancierd door de provincie en de Recreatiegemeenschap Salland. Het is de bedoeling dat de TOPâs uiterlijk 1 oktober 2007 in gebruik zijn.

Publicatiedatum: 29-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 29 december 2005