AutoRai

Europees verkooprecord voor Honda

(12/29/2005)
Honda Motor Corporation zal het jaar 2005 afsluiten met een Europees verkooprecord, nu er een groei van liefst elf procent wordt verwacht ten opzichte van 2004. Hondaâs totale Europese autoverkopen worden geraamd op 285.000 eenheden.
Het grote Europese succes van Honda is vooral toe te schrijven aan de compacte Honda Jazz, die 80.000 maal is verkocht. Daarnaast hebben de Hondaâs CR-V en FR-V flink aan het succes bijgedragen. De groei die in 2005 is geboekt, zal zich in 2006 voortzetten, zo voorspelt Honda. In Europa verwacht Honda in 2006 maar liefst 310.000 autoâs te verkopen. Dit is een toename van negen procent ten opzichte van 2005.

Goede ontvangst nieuwe Civic
Een belangrijke reden voor Honda om de toekomst zonnig in te zien, is de goede ontvangst door pers en publiek van de opvallende nieuwe Civic, die begin 2006 als vijfdeurs hatchback in de Europese showrooms zal staan. Naast dit model komt een elegante vierdeurs Civic sedan met hybride aandrijving, die zal uitblinken door zijn lage verbruik en dito emissies. Deze hybride Civic kan door zijn hoogstaande comfort en gemakkelijke bediening uitstekend als zaken- en gezinsauto dienen.

Civic Type R Concept onderweg
Eind februari 2006 debuteert de Civic Type R Concept op de autotentoonstelling van Genève. Deze ultrasportieve uitvoering van de Civic is vooral gericht op topprestaties en een maximum aan rijplezier â hij belichaamt als geen ander het Honda motto âFun To Driveâ. De nieuwe Civic is onlangs in Hondaâs Britse fabriek te Swindon in productie gegaan en deelt de lopende band met de populaire CR-V. Bovendien assembleert Honda in deze fabriek de geroemde i-CTDi dieselmotor, die recentelijk is uitgeroepen tot International Engine of the Year. In 2006 zullen ook cilinderkoppen van dieselmotoren uit deze fabriek komen.

Honda motorfietsen uit Italië en Spanje
In andere Europese fabrieken gaat Honda motorfietsen produceren. Uit Italië komt de CBF1000, een viercilinder toermachine; in Spanje rolt de nieuwe Deauville van de band, een V-twin toermotor. Beide motoren vormen een aanvulling op het bestaande programma van Japanse modellen, zoals de CBR1000RR en de Silverwing 400.