Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haags poptalent bindt strijd aan met Di-rect

Voor het popminnend publiek zal het op 29 december aanstaande in het Paard van Troje een moeilijke keuze worden. Het aanstormende Haagse talent dat bij het Hommerson Winnaars Festival optreedt in de kleine zaal zal het opnemen tegen het gevestigde Haagse talent Di-rect, dat in de grote zaal optreedt. Hoe de keuze ook gaat, het wordt een op en top Haagse avond in het Paard.

Donderdag 29 december staat het Paard van Troje in Den Haag bol van de Haagse popmuziek. Met een concert van Di-rect én het Hommerson Winnaars Festival is Den Haags grootste concertpodium een avondlang de thuisbasis van winnend Haags muziektalent.

Het Hommerson Winnaars Festival is de inmiddels traditionele afsluiting van het Haagse popmuziekjaar. Op het programma staan zes zeer getalenteerde bands, die in het voorbije jaar één of meerdere bandwedstrijden hebben gewonnen. Dit jaar zijn dat: No Comment (Rockgames en Plein Open), Mr. Poh (Schollenpop en Parkpop), Drowned (Beachbattle), Kitty Contana (Waterpop en Grote Prijs Zuid-Holland), NiCad (Parkpop en HOT Festival) en Tweak (Parkpop, Vlietpop en KoninginneNach). De zes bands vertegenwoordigen daarmee tien verschillende festivals en bandwedstrijden!

De laatstgenoemde band, Tweak, verzorgt dezelfde avond in de grote zaal van het Paard van Troje ook het voorprogramma van Di-rect, die andere prijswinnende band uit Den Haag. Het is dan ook zeker niet denkbeeldig dat leden van Di-rect ook hun opwachting zullen maken tijdens het Hommerson Winnaars Festival.

HOMMERSON WINNAARS FESTIVAL 2005
met: No Comment, Mr. Poh, Drowned, Kitty Contana, NiCad en Tweak Donderdag 29 december 2005
Paard van Troje Den Haag
Aanvang; 19.30 uur
Entree: 5 euro

Meer informatie op: WWW.STICHTINGRUIJS.NL

Het evenement wordt gepresenteerd door de Haagse popjournalist Gerard van den IJssel. Het Hommerson Winnaars Festival wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met Hommerson Casino's, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Den Haag FM, Paard van Troje, Haags Pop Podium en de Popunie. Met dank aan de deelnemende bands, festivals en talentenjachten.