Ingezonden persbericht


Luchthaven Schiphol, 29 december 2005

Lufthansa verbetert zitcomfort in Europa

Lufthansa introduceert in het voorjaar van 2006 nieuwe stoelen in zowel Business als Economy Class op vluchten binnen Europa. De nieuwe stoelen bieden meer zitcomfort. Met deze kwaliteitsverbetering breidt Lufthansa het in 2004 geïntroduceerde kwaliteitsoffensief voor de Business Class verder uit. In deze klasse wordt de middenstoel vrijgehouden. Dit levert meer privacy, opbergmogelijkheden en bewegingsvrijheid. Daarnaast is de cabine opnieuw vormgegeven en zijn de stoelen in zowel Business als Economy Class in leer uitgevoerd.

"Lufthansa staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid, een uitgebreid routenetwerk en een goede prijs/kwaliteit-verhouding in alle klassen", zegt Thierry Antinori, Executive Vice President Marketing & Sales van Lufthansa. "Het in 2004 geïntroduceerde kwaliteitsoffensief biedt onze klanten op binnenlandse- en Europese vluchten meer comfort en betere verbindingen. Met de nieuwe stoelen in onze continentale vloot spelen we verder in op de wensen van onze passagiers." In oktober zijn alle 140 toestellen van de Europese vloot uitgerust met de nieuwe cabine.

De nieuwe stoelen bieden een comfortabele zitbreedte van 48 centimeter in de Business Class en 44 centimeter in de Economy Class. De ruimte voor de knieën is met 4 centimeter toegenomen. Nieuw in de Business Class is ook de extra opbergruimte in de vrijgehouden middenstoelen en haakjes voor jassen aan de zijkant van iedere stoel.

Het lichtere gewicht van de nieuwe stoelen zorgt tevens voor een besparing in brandstof en uitstoot. Voor de totale Europese vloot van Lufthansa betekent dat een besparing van vijf miljoen liter brandstof op jaarbasis.

Lufthansa maakt deel uit van Star Alliance. Deze eerste mondiaal opererende luchtvaartalliantie is opgericht in 1997. De 16 aangesloten luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een aangename reiservaring. Skytrax heeft Star Alliance in 2003 en 2005 tot beste luchtvaartalliantie verkozen. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen ruim 15.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 790 bestemmingen in 138 landen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs.
Tel. +31 (0)23 540 04 24, Fax + 31 (0)23 535 48 06 E-mail: haras@vanluyken.nl


---- --