Politie Zeeland


---

R-7682-2005 Verzamelbericht verkeersongelukken door gladheid
Omstreeks 17.06 uur werd een eenzijdig ongeval gemeld op de Pietersweg in Kloetinge. Door de gladheid was een 18-jarige Kapellenaar de macht over het stuur van zijn auto kwijtgeraakt. Hierdoor schoof de de sloot in. Een takelbedrijf heeft de auto uit het water gesleept. De auto was nog in zo'n goede staat dat de bestuurder zijn weg gewoon weer kon vervolgen.
In Middelburg, op de Volderijlaagte, vond vanmiddag rond 17.14 uur een kop-staart aanrijding plaats. Deze was ontstaan door de gladheid. De betrokkenen konden een en ander zelf oplossen door het invullen van hun schadeformulier.
Omstreeks 19.06 uur reed een 22-jarige automobiliste uit Arnemuiden over de Doeleweg in haar woonplaats. Bij het nemen van een bocht naar links gleed de auto van de vrouw rechtdoor tegen verkeersborden aan. Zowel de auto als de verkeersborden beschadigden.
Omstreeks 15.33 uur kwam er een melding binnen dat er een auto in de sloot lag op de Postweg in Lewedorp. Toen de politie enige tijd later ter plaatse kwam bleek er geen bestuurder meer bij de auto te zijn. De tenaamgestelde van het kenteken werd gebeld en toen bleek dat de bestuurder, een 45-jarige man uit de gemeente Borsele, al thuis was gearriveerd. Hij had zelf een tractor geregeld om zijn auto uit de sloot te trekken en had er niet bij stilgestaan de politie te waarschuwen. Vermoedelijk is de auto door de sneeuwval van de weg geraakt.
In Ritthem zijn, omstreeks 15.36 uur vanmiddag, twee vrachtauto's tegen elkaar aangereden. De ene bestuurder zag de andere vrachtauto niet aankomen en het gevolg was een aanrijding. Beide bestuurders waren, bij het ter plaatse komen van de politie, al de nodige formulieren aan het invullen, zodat de politie onverrichter zake weer met vervolg kon naar het volgende ongeluk.
Om 17.17 uur vond een kettingbotsing plaats op de Bernhardweg West in Nieuwdorp. De botsing was begonnen doordat de voorste auto, bestuurd door een Belgische automobilist, was gaan remmen. De achter hem rijdende auto kon niet meer op tijd stoppen en gleed tegen de Belgische auto aan. De twee daarachter rijdende auto's gleden op hun beurt weer tegen de anderen aan. Voor de derde auto in de rij, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit de gemeente Borsele, moest een takelbedrijf komen om deze weg te slepen. De andere auto's konden zelf weer verder rijden. (de gegevens van de overige automobilisten zijn niet bekend.)
In Kapelle, op de Spaanweg, vond vanmiddag rond 17.30 uur een eenzijdig ongeval plaats. Door de gladheid op de weg gleed de auto van een 64-jarige man uit de gemeente Veere, rechtdoor in plaats van linksaf. Hierdoor kwam de auto van de man in de sloot terecht. Zijn vrouw (62 jaar) kwam door het ongeluk in een benarde positie te zitten in de auto, omdat de auto schuin in de sloot hing en de vrouw haar veiligheidsgordel nog om had. Deze kon zij niet zelfstandig los krijgen.
Door de brandweer is de gordel van de vrouw doorgesneden en zo kon zij bevrijd worden uit de auto. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis met nek- en rugklachten.
In Vlissingen ontstond op de Bonedijkestraat vanmiddag rond 17.43 uur een kop-staart botsing. Een 32-jarige Goesenaar kon niet op tijd remmen en reed hierdoor tegen zijn voorganger aan. Deze auto werd bestuurd door een 51-jarige Vlissinger. Beide auto's beschadigden.
In Middelburg, op de Generaal Hakewell Smithlaan, heeft rond 17.15 uur vanmiddag een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Een vrouw (gegevens niet bekend) reed, vermoedelijk door de gladheid, tegen een verkeerszuil aan. Hierdoor beschadigden zowel haar auto als het paaltje.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.