3 e persbericht van vrijdag 29 december 2005

Eindhoven, 29-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt illegale krantenverkoopster op

De politie heeft donderdag rond 16.15 uur een 33-jarige vrouw met de Roemeense nationaliteit aangehouden in het Winkelcentrum Woensel. Bij de politie waren klachten van het winkelend publiek binnengekomen over de vrouw. Ze zou op een agressieve manier proberen daklozenkranten te verkopen. Toen agenten de vrouw wilden aanspreken, vluchtte ze een winkel in. Daar kon ze toch worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat ze geen vergunning had om de kranten te verkopen. Ook bleek ze illegaal in ons land te zijn. De vrouw is in vreemdelingenbewaring gesteld.

Eindhoven: Man met vals paspoort aangehouden

In het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan heeft de politie donderdagmiddag rond 14.00 uur een 30-jarige man met de Franse nationaliteit aangehouden. Hij wilde daar een sofi-nummer aanvragen met een paspoort dat hij in Frankrijk met vervalste stukken had gekregen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geldrop: Politie zoekt dader gewapende overval

De politie zoekt de dader van een gewapende overval op donderdagmiddag op het Bezorgershof. Een 19-jarige vrouw uit Geldrop werd daar rond 14.15 uur bedreigd door een man die een mes bij zich had. Hij pakte de vrouw vast en eiste geld. Toen ze hem in een pols beet, duwde hij haar op de grond. Vervolgens pakte hij de handtas van de vrouw en ging er te voet vandoor door de tunnel die van het Bezorgershof naar de Korte Kerkstraat loopt. In de tas zaten onder meer een frontje van een autoradio en een portemonnee met 15 euro en enkele (bank)pasjes. De dader is ongeveer 25 jaar oud, is 1,85 tot 1,90 meter lang, en heeft een donkere huidskleur. Hij had een snorretje en een ringbaardje. Hij droeg een zwarte leren driekwart-jas, zwarte leren handschoenen en zwarte loopschoenen. De politie in Geldrop vraagt mensen die de overval hebben gezien en/of die weten wie en/of waar de verdachte is, zich te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Best: Man aangehouden na oplichtingspoging

In een winkel aan de Oirschotseweg heeft de politie donderdagmiddag rond 17.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wilde goederen ruilen met een vervalste kassabon maar werd doorzien door personeel van de zaak. Deze waarschuwden de politie waarna de man werd opgepakt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.