Politie Zeeland


---

R-7682-2005 Vervolg verzamelbericht ongevallen door gladheid
Op de A58, ter hoogte van Arnemuiden, gleed een personenauto van de weg. De auto werd bestuurd door een 26-jarige man uit Goes. De auto beschadigde en moest worden weggesleept door een takelbedrijf. Dit ongeval vond plaats rond 17.39 uur vanmiddag.
In Cadzand vond rond 17.47 uur een klein ongelukje plaats in de Prinsestraat aldaar. Twee auto's zijn met elkaar in aanrijding gekomen. Er werd door de betrokkenen (een Duitse en een Nederlandse automobilist) weinig tot geen schade veroorzaakt. Beide betrokkenen konden een en ander zelf afhandelen zonder tussenkomst van de politie.
Dan kwam omstreeks 18.12 uur een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er op de afrit Nieuw en Sint Joosland, op de A58, een personenauto geslipt zou zijn. Toen de politie even later ter plekke kwam bleek dat omstanders de auto weer de weg opgeduwd hadden, waardoor de bestuurder zijn weg weer kon vervolgen. De gegevens van de bestuurder zijn derhalve niet bekend geworden.
Rond 18.53 uur meldde de Middelburgse bestuurder van een personenauto dat hij, door de gladheid, op de Schroeweg in Middelburg, tegen een verkeersbord was aangereden dat hierdoor was afgebroken. De automobilist had het bord netjes in de berm gezet en gaat de schade met de gemeente regelen.
In Baarland, op de Oude Polderdijk is, door de gladheid, een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde rond 20.02 uur. De eigenaar van de auto regelde zelf een takelbedrijf dat de auto kwam wegslepen. De auto raakte total loss door het eenzijdige ongeluk. Ook bij dit ongeluk is geen politieinzet nodig geweest.
Bij de afrit naar Heinkenszand, op de A58, is vanmiddag rond 16.42 uur een auto van het talud afgegleden door de sneeuwval. De auto is weggesleept door een takelbedrijf. Ook hier hoefde de politie geen assistentie te verlenen.
Rond 18.18 uur vanavond reed, door de gladheid, een personenauto met aanhangwagen de sloot in op de Hondegemsweg in Serooskerke (w). De gegevens van de bestuurder van de auto zijn op dit moment nog niet ingevoerd. De auto is de sloot uitgetrokken door een tractor. (Politie is wel ter plaatse geweest, maar gegevens zijn nog niet aangevuld)
Rond 21.36 uur moest een bestuurder van een personenauto die op de Spuiweg in het buurtschap Spui reed, uitwijken voor een strooiauto die aan het inhalen was. De auto van de man gleed van de weg en beschadigde hierdoor. (Ook bij dit ongeval is geen politiebemoeienis geweest, de betrokkene gaat de schade zelf proberen te regelen)


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.