Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beste nieuwe bands op Hommerson Winnaars Festival

Het Haagse popjaar wordt ook in 2005 weer afgesloten met het Hommerson Winnaars Festival in het Paard van Troje. Net als in de drie voorgaande jaren staan de zes beste nieuwe bands van het jaar geprogrammeerd. Na de succesvolle (uitverkochte) derde editie van vorig jaar organiseert de R.G. Ruijs Stichting op donderdag 29 december 2005 de vierde aflevering van het evenement. Met het Hommerson Winnaars Festival worden groepen die in de zomer bewezen hebben over talent te beschikken, ook in de winter onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Tijdens het festival wordt tevens bekendgemaakt welke CD volgens de Haagse popjournalisten de 'Beste Haagse CD van het jaar' is.

Zes winnaars van talentenjachten in Den Haag e.o. staan deze avond op één podium. Dit jaar zijn dat de bands No Comment, Mr. Poh, Drowned, Kitty Contana, Nicad en Tweak. Opvallend aan de programmering is dat meerdere bands verschillende wedstrijden hebben gewonnen. De zes bands vertegenwoordigen daarmee tien verschillende festivals en bandwedstrijden!

PROGRAMMA

20.00 NO COMMENT (ROCKGAMES / PLEIN OPEN)
20.55 MR. POH (SCHOLLENPOP / PARKPOP)
21.50 DROWNED (BEACHBATTLE)
22.45 KITTY CONTANA (WATERPOP / GROTE PRIJS VAN ZUID-HOLLAND)

23.40 NICAD (PARKPOP / HOT FESTIVAL)
00.35 TWEAK (PARKPOP / VLIETPOP / KONINGINNENACH)

Het evenement wordt gepresenteerd én van pauzemuziek voorzien door de Haagse popjopurnalist Gerard van den IJssel. Het Hommerson Winnaars Festival wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met Hommerson Casino's, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Den Haag FM, Paard van Troje, Haags Pop Podium en Popunie. Met dank aan de deelnemende bands, festivals en talentenjachten.

----



Ingezonden persbericht