Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 29 december 2005.

(1e uitzending 18.21 uur daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur)

Deventer
In de kerstnacht is een 20-jarige man uit Deventer na een ruzie overleden. De man fietste met zijn vriendin van de stad naar huis, toen hij woorden kreeg met drie jongens. De vriendin heeft nog geprobeerd de boel te sussen. Desondanks heeft één van de jongens een klap uitgedeeld. Het slachtoffer is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie roept getuigen op zich te melden.

Zwolle
Vrijdag 16 december is een gewapende overval gepleegd op een tabakszaak aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle. Een man van ongeveer 1.90 meter lang met een donker getinte huidskleur kwam rond 9.15 uur de winkel binnen. Hij bedreigde de medewerkster met een groot mes. Zo werd ze gedwongen de kassalade te openen. De man is er met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen die de man voor of na de overval hebben zien lopen. Ook roept de politie mensen op die de man aan de hand van het signalement denken te herkennen.

Ommen:
In het weekend van 17/18 december is de fietsbrug onder de Slagenweg in Ommen beklad met hakenkruizen en racistische leuzen. Er is door veel mensen geschokt gereageerd op de bekladding. De politie wil graag in contact komen met mensen die hebben gezien wie de teksten in de tunnel heeft geschreven. Inmiddels zijn de racistische uitingen verwijderd door een schoonmaakbedrijf.

Hengelo:
Zaterdagavond 17 december omstreeks 23.00 uur hebben twee gemaskerde personen een videotheek in Hengelo overvallen. Eén van de personen heeft de eigenaar van de winkel een vuurwapen op het hoofd gezet. Het slachtoffer is gedwongen geld af te geven. De andere persoon haalde ondertussen sigaretten uit een stellingkast. Daarna zijn de twee er vandoor gegaan. De personen droegen tijdens de overval opvallend grote maskers. Eén van een aap, de ander in de vorm van een dinosaurus. De politie wil graag met mensen in contact komen die meer over deze maskers weten. Ook getuigen, die voor of na de overval mensen hebben gezien die zich opvallend hebben gedragen, worden door de politie opgeroepen om zich te melden.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer: 06-22931983 (Jan Camphuis) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)