Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Supersnelle Delftse zonnewagen Nuna 3 verdwenen uit werkplaats.

Delft, 27 december 2005 - De ontwerpers van de zonnewagen staan voor een raadsel sinds ontdekt werd dat Nuna 3 niet meer in de werkplaats staat. Nuna 3 verdedigde in september de wereldtitel voor wagens op zonne-energie tijdens de World Solar Challenge in Australië. De wedstrijd werd voor de derde maal op rij gewonnen door de Delftse studenten.

Een van de teamleden ontdekte tijdens een toevallig bezoek aan de werkplaats dat de zonnewagen niet meer op zijn plaats stond. Bij nader onderzoek bleek ook de trailer waarin Nuna 3 vervoerd wordt, verdwenen te zijn. Een doorgezaagd hangslot wijst op inbraak.

De vermoedelijke daders van de verdwijning hebben waarschijnlijk gewacht op de rustige vakantieperiode alvorens hun slag te slaan. Het Nuon Solar Team verwacht niet dat de wagen vanwege financiële redenen meegenomen is. Door de bekendheid van de zonnewagen is het moeilijk Nuna 3 te verkopen zonder door de mand te vallen. Daarbij zijn de onderdelen van Nuna 3 zijn te specifiek om anders dan in een zonnewagen te worden toegepast. Het Nuon Solar Team sluit kennisdiefstal echter niet uit. Ook is het mogelijk dat Nuna 3 vanwege een grap is meegenomen.

Verwacht wordt dat de zonnewagen binnenkort ergens zal opduiken en daarna weer zal terugkeren naar de werkplaats in Delft. Het Nuon Solar Team vraagt iedereen dan ook zijn ogen open te houden.

Het Nuon Solar Team bestaat uit 11 studenten van de TU Delft, die in een jaar tijd een wagen op zonne-energie hebben ontworpen, gebouwd en getest. Tijdens de World Solar Challenge 2005 in Australië verdedigen ze met Nuna 3 hun twee achtereenvolgende wereldtitels. Dit tweejaarlijkse wereldkampioenschap start op 25 september in Darwin. Na 3010 kilometer zal Nuna 3 over de finish in Adelaide rijden. Door nieuwe zonnecellen, een nieuw ontwerp, lichtgewicht materialen, efficiënte elektronica en een verbeterde strategie is Nuna 3 een grote favoriet voor de overwinning. Hierbij wordt het Nuon Solar Team ondersteund door hoofdsponsor Nuon en TU Delft. www.nuonsolarteam.com

Informatie:

Sander Zijlstra

Nuon Solar Team

Mobiel: 06-22099827

sander@nuonsolarteam.com