Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

29 december 2005


---

Verkeersongeval met gewonden

Op 28 december 2005, om 17.35 uur vond op de kruising van de Zeddamseweg met de Slingerparallel in Etten een verkeersongeval plaats waarbij gewonden vielen. Een 25-jarige inwoonster van Aalten reed met haar personenauto, komend uit de richting Zeddam de kruising recht over in de richting van Etten. Op dat moment kwam een 56-jarige Doetinchemmer met zijn auto uit de richting Ulft rijden. De Aaltenaar heeft waarschijnlijk het rode verkeerslicht over het hoofd gezien, waarna een aanrijding tussen beide personenauto's volgde. Hierbij raakten beide bestuurders alsmede een passagier zodanig gewond, dat zij moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Diefstal personenauto

De politie heeft op 28 december 2005, om 07.15 uur aangifte opgenomen van diefstal van een personenauto vanaf de parkeerplaats aan de Hagen in Eibergen. De 24-jarige eigenaar uit Eibergen had de auto, een zwarte Nissan 100 NX, voorzien van het kenteken ZG-59-ZP, daar op 27-12-2005, om 22.30 uur geparkeerd. De volgende morgen om 07.00 uur bleek de auto weg te zijn.

(Poging) inbraken

Tijdens afwezigheid van de bewoners is in een woning aan de Dollemansweg in Winterswijk ingebroken. Hierbij werden onder andere een DVD-speler, TV en een spelcomputer weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. De inbraak werd op 28 december 2005 om 14.30 uur ontdekt.

In Wehl werd aan de Catharinastraat op 29 december, omstreeks 03.30 uur ingebroken bij een bedrijf. Hierbij werd de inhoud uit een kluisje gehaald, maar kennelijk door de haast is de dader deze inhoud onderweg in het pand weer verloren en kon deze inhoud dus weer worden veilig gesteld. Een 47 jarige medewerker van het bedrijf deed aangifte.

Aan de Markthoek in Winterswijk werd op 29 december 2005, omstreeks 03.40 uur geprobeerd in te breken in een bedrijfspand. Het bleef bij een poging, een glaslat werd vernield. Men is niet in het pand geweest.

Ook bij de kantine van een sportvereniging aan de Veenseweg in Lengel werd ingebroken. Het is niet duidelijk wanneer deze inbraak is gepleegd, het werd op 28 december 2005, om 16.00 uur ontdekt. Bij deze inbraak werd geld weggenomen.

Rijden onder invloed

Op de Zelhemseweg in Heelweg werd op 29 december 2005, om 02.00 uur de bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Rotterdam, gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Na een blaastest op straat volgde de blaastest aan het bureau. Hij blies hierbij 775 ug/l (=1,78 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de Lievelderweg binnen de bebouwde kom van Lichtenvoorde werden op 28 december 2005, tussen 09.30 - 12.00 uur tien bestuurders bekeurd voor het rijden met een te hoge snelheid.De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/h. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet handsfree telefoneren in de auto.

Op dezelfde datum werd van 14.00 - 15.00 uur gecontroleerd op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde. Hierbij werden drie bestuurders bekeurd voor een snelheidsoverschrijding.

Vuurwerk kopen in Duitsland Via een aantal plaatselijke weekbladen adverteren momenteel Duitse ondernemingen met de verkoop van vuurwerk. Dit betreft vrijwel altijd vuurwerk, welke in Duitsland weliswaar is goedgekeurd, maar in Nederland niet is toegestaan. Mensen die vuurwerkinkopen doen in Duitsland moeten er rekening mee houden dat bij een controle het vuurwerk in beslag zal worden genomen indien blijkt dat deze niet voldoet aan de Nederlandse goedkeuring. Daarnaast zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --