Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

29 december 2005

Doornspijk - Insluiper

Dinsdagavond (27/12) rond 19.00 uur is er in een woning aan de Staelsweg een onbekend persoon naar binnen geslopen. De 45-jarige bewoner was op het moment van de insluiping in zijn huis. Hij had de hond wel horen blaffen en een deur horen open gaan, maar vermoedde dat het één van zijn kinderen was. Rond 19.30 uur kwam de man er achter dat zijn portemonnee verdwenen was.

Elburg - Geparkeerde auto beschadigd

Aan de Wilgenkampstraat is woensdagavond tussen 20.00 uur en 23.15 uur een geparkeerde auto van een 40-jarige inwoner uit Ede beschadigd. Vermoedelijk is er een scooter/bromfiets tegenaan gebotst. De auto had lakschade en de rechterbuitenspiegel is verbrijzeld. Op de plaats van de aanrijding bleven een kratje bier en een baseballpetje achter, beide waarschijnlijk van de dader.

Ermelo - Brand in school

Op woensdagmiddag (28/12) is er bij een school aan de Wiekslag in Ermelo vuurwerk naar binnen gegooid. Hierdoor is er zo'n 15 m2 linoleum beschadigd. De sleutelhouder van de school heeft aangifte gedaan.

Harderwijk - Automobilist onder invloed

In de nacht van woensdag op donderdag (29/12) heeft de politie aan de Vuldersbrink in Harderwijk een 46-jarige man uit deze plaats aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag. Hierop werd hij staande gehouden. Later bleek de man heroïne en cocaïne te hebben gebruikt en tevens was hij is het bezit van twee messen en een basepijp.

Hattem - Insluiper

In een woning aan de Hilsdijk in Hattem is woensdagmorgen (28/12) tussen 10.00 uur en 11.15 uur een persoon naar binnen geslopen. De 25-jarige eigenaar uit Hattem is het huis momenteel aan het verbouwen. Op het moment van de insluiping was de eigenaar aan het werk op de bovenverdieping. Hij heeft nog wel een stem "hallo" of iets dergelijks horen roepen. Later beneden gekomen was de mobiele telefoon ontvreemd. De insluiper bleek binnen te zijn gekomen met de vraag om oud ijzer.

Wapenveld - Jongerencentrum beklad

Aan de W. H. van de Pollstraat in Wapenveld is een jongerencentrum met zilverkleurige verf beklad. Men vermoedt dat het in de nacht van dinsdag op woensdag (29/12) is gebeurd. Op de muren stonden een hakenkruis en de letter V. Verder is een lantaarnpaal besmeurd en is er een prullenbak in de brand gestoken. De zaak is in onderzoek.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --