Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

29 december 2005

Twello - Getuigenoproep

Op 26 december heeft rond 23.00 uur een mishandeling plaatsgevonden op de Burgemeester van der Feltzweg in Twello, hierbij raakte een 49-jarige man lichtgewond. De man fietste over het fietspad richting Deventer toen net over een viaduct 2 mannen midden op het fietspad stonden. Toen de fietser langs deze mannen wilde fietsen, werd hij van zijn fiets getrokken en kreeg hij een haal met een mes over zijn wang. In zijn val gaf het slachtoffer de dader nog een klap. Vervolgens werd hij onder bedreiging van een pistool in gebrekkig nederlands gesommeerd weg te gaan, hetgeen hij deed.

Het signalement van de daders is als volgt: Man, ongeveer 1.75 meter, 25-30 jaar, opvallende fel oranje / geel gekleurde muts, lichtgekleurde lange jas met grote opgestikte zakken. Man, ongeveer 1.95 meter, smal postuur, slungelachtig, hij droeg zelfde muts en jas als bovengenoemde man; opvallende fel oranje / geel gekleurde muts en lichtgekleurde lange jas met opgestikte zakken, hij sprak gebrekkig nederlands.

De politie verzoekt personen die hierover mogelijk meer informatie kunnen geven, contact op te nemen via 0900-8844.

Lochem - rijden onder invloed

De politie heeft woensdagavond tijdens een alcoholcontrole op de Dwarsweg een 51- jarige man uit Lochem aangehouden. Tijdens de controle blies de man een A en werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse 1.1 promille aan. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt. Tijdens de controle begon zijn bijrijder, een 59-jarige plaatsgenoot, zich met de zaak te bemoeien. Hij wilde de auto wel verrijden, maar agenten constateerden dat ook hij gedronken had. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest en wilde ook zijn identiteitspapieren niet geven. Hij werd uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Gorssel - daders aangehouden

De politie heeft dankzij verklaringen van getuigen 2 jongens aan kunnen houden voor het vernielen van 2 TPG-brievenbussen. Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Gorssel hebben de brievenbussen vrijdagavond 23 december door middel van vuurwerk vernield. De brievenbussen stonden op de Thuyalaan en de Haerkamp in Gorssel. De totale schade bedraagt ongeveer 1350 euro, deze wordt op de jongens verhaald. In overleg met een jeugdpreventieproject wordt een passende strafmaatregel voor de jongens opgesteld.

Zutphen - Inbraak in bedrijf

Woensdagavond 28 december is bij een bedrijf aan de Verlengde Ooyerhoekseweg ingebroken. Onbekenden hebben aan de achterzijde van het pand een deur opgebroken. Het aanwezige alarm is afgegaan en vervolgens vernield. Een laptop is buitgemaakt.

---EINDE BERICHTEN---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --