Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 29 december

Alkmaar, 29-12-2005 o 14.00 uur

Inbraak woningen

Alkmaar, woensdag 28 december 2005.

Woensdagmiddag ontdekte de bewoner van een woning aan de Waalstraat dat er was ingebroken in haar woning. Men kwam in het huis door de voordeur met grof geweld open te trappen. Voorzover bekend zijn er geen goederen weggenomen. De bewoner wist te vertellen dat er ook bij de buren was ingebroken. Het bleek dat de inbrekers daar eveneens door het vernielen van de voordeur in het huis waren gekomen. Het is niet bekend of er vanuit dit huis goederen zijn weggenomen. Gezien de werkwijze gaat de politie er van uit dat de inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Verkeerscontroles

Alkmaar, woensdag 28 december 2005.

Woensdag werden op de Kanaaldijk en de Topaasweg verkeerscontroles gehouden. Op de Topaasweg was deze controle vooral gericht op snelheid. Elf bestuurders reden te snel terwijl twee bestuurders geen veiligheidsgordel droegen.

Het niet dragen van de veiligheidsgordel scoorde tijdens de controle op de Kanaaldijk vele malen hoger. Daar werden 15 bestuurders voor deze overtreding bekeurd. Daarnaast werd een autobestuurder bekeurd omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set. Tot slot kreeg een bromfietser een bekeuring omdat de constructiesnelheid van zijn bromfiets te hoog was.

Zwaag/Hoorn, woensdag 28 december 2005.

Tijdens een rijdende controle op de Westfrisiaweg in Zwaag en de Provincialeweg in Hoorn werden zes autobestuurders bekeurd omdat zij vanuit hun auto telefoneerden zonder gebruik te maken van een handsfree set. Twee bestuurders negeerden het rode verkeerslicht en twee bromfietsers droegen geen helm.

Heerhugowaard, woensdag 28 december 2005.

Op verschillende wegen in Heerhugowaard werd het verkeer gecontroleerd. Hierbij werden acht bestuurders bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. Acht autobestuurders parkeerde hun auto verkeerd en werden bekeurd. Drie bestuurders negeerden het rode verkeerslicht en één een geslotenverklaring.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld.

Wervershoof, woensdag 28 december 2005.

Woensdagmiddag is een 37-jarige man uit Wervershoof aangehouden in zijn woning. De man word er van verdacht zijn 33-jarige vriendin met wie hij samenwoont te hebben mishandeld. De vrouw werd hierbij door de verdachte meerdere keren tegen haar buik geschopt. Zij wist te ontkomen en kon via de buren de politie in kennis stellen. Deze troffen de verdachte aan in de woning waar hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Vrouw belaagd door man.

Alkmaar, woensdag 28 december 2005.

Woensdag heeft een 28-jarige vrouw uit Alkmaar aangifte gedaan van een poging tot diefstal met geweld. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 27 december tussen 02.35 en 02.40 uur. Het slachtoffer reed op haar fiets door het tunneltje van Rekerdijk ter hoogte van de Muiderwaard. Toen zij een man die midden op het fietspad liep, voorbij reed schopte deze tegen haar fiets en werd zij tegen haar schouder geduwd. Hierdoor kwam de vrouw ten val. De verdachte greep haar vast en eiste geld. Toen de vrouw haar portemonnee niet gaf bleef hij tegen haar schreeuwen dat hij geld wilde hebben. Toen de man de vrouw even los liet wist zij haar fiets te pakken en te ontkomen. De verdachte is een man van ongeveer 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 m. lang en heeft een tenger postuur en heeft een zwarte baard en snor. Hij droeg een groene jas met capuchon en een donkerkleurige broek.

Vrouw gewond na aanrijding.

Castricum, woensdag 28 december 2005.

Woensdagmiddag omstreeks 17.40 uur vond een aanrijding plaats op de Provincialeweg. De bestuurder van een personenauto, een 66-jarige man uit Beverwijk, reed over genoemde weg komende uit de richting van Limmen. Hij had te laat in de gaten dat het voor hem rijdende verkeer langzaam reed. Hierdoor botste hij op zijn voorganger, een personenauto bestuurd door een 64-jarige man uit Wormer. Door de aanrijding raakte de passagier in de aangereden auto, een 61-jarige vrouw uit Wormer gewond. Zij is met letsel aan nek, arm en been overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Rijden onder invloed van alcohol

Alkmaar, woensdag 28 december 2005.

Woensdagavond werd een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Zaandam aangehouden op de Laan van Bath. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 500 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Kapschuur door brand vernield

Zwaag, woensdag 28 december 2005.

Woensdagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Dorpsstraat dat er brand was uitgebroken in één van de schuren achter de woning. Het betrof een zogenaamde kapschuur. In de schuur lagen verschillende materialen opgeslagen waaronder een aantal houten kisten. In de directe omgeving van de brand werden sporen aangetroffen die mogelijk wijzen in de richting van een brandstichting. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Sieraden en computer gestolen uit woning.

Spierdijk, woensdag 28 december 2005.

Woensdagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Verlaatsweg dat er was ingebroken. Volgens de bewoners moet de inbraak hebben plaatsgevonden tussen 14.00 en 22.15 uur. Men kwam in de woning door het vernielen van het slot in een deur. Vanuit het huis werden verschillende sieraden en geld weggenomen.

Pinautomaat vernield.

Hippolytushoef, donderdag 29 december 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag, kort na middernacht, werden bewoners van de Hoofdstraat opgeschrikt door een harde knal. Onderzoek leerde dat een pinautomaat bij een supermarkt aan de Hoofdstraat was vernield. Het vermoeden bestaat dat de vernielingen zijn gepleegd door het afsteken van een zwaar stuk vuurwerk. Op dit moment is niet duidelijk met welk doel de vernieling is gepleegd, of er sprake is van een baldadigheid of dat men de bedoeling had de automaat te kraken.

Twee mannen op heterdaad betrap op diefstal van benzine

Castricum, donderdag 29 december 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werden twee mannen van 29 en 37 jaar en afkomstig uit Almere aangehouden op de Soomerwegh. De twee werden betrapt bij het stelen van benzine. Zij pompten benzine uit een voorraadtank bij een benzinestation. De twee mannen zijn voor onderzoek ingesloten. De auto waarmee zij waren gekomen werd in beslag genomen.

Veel schade bij autobrand.

Hoorn, donderdag 29 december 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd door buurtbewoners een brand ontdekt in een bestelwagen die geparkeerd stond op de Reaal. De auto stond geparkeerd naast een schutting die ook in brand stond. Daarnaast raakten een aantal bij de brandende auto geparkeerde autos beschadigd (lakschade). Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld wat de oorzaak is van de brand. Door de politie zal daar een onderzoek naar worden ingesteld. De bestelwagen is volledig door de brand verwoest.

Diefstal auto.

Alkmaar, donderdag 29 december 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een personenauto gestolen vanaf de Honthorstlaan. Volgens de eigenaar moet de diefstal tussen woensdagmiddag 17.45 uur en donderdagmorgen 08.30 uur hebben plaatsgevonden. De gestolen auto is van het merk Opel type Corsa. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken FL-BJ-50.

Laatst gewijzigd 29-12-2005 14:05 | © Politie Noord-Holland Noord |