Persberichten 29 december 2005

's-Hertogenbosch, 29-12-2005

GESTOLEN AUTO GEVONDEN

s-Hertogenbosch Aan de Graanakker in s-Hertogenbosch is vanmorgen een van diefstal afkomstige personenauto van het merk Audi A6 aangetroffen. De auto bleek te zijn gestolen uit Genderen (gemeente Aalburg) en is veilig gesteld voor sporenonderzoek.

AANRIJDING LETSEL

s-Hertogenbosch Op 29 december is ten gevolge van een verkeersongeval op de kruising van de Rompertsebaan met de Zevenhontseweg in haar woonplaats s-Hertogenbosch een 47 jarige fietster gewond geraakt. Zij werd aangereden door een 62 jarige automobilist uit s-Hertogenbosch die vanaf de Zevenhontseweg de voorrangsweg opreed.

De vrouw is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 63 jarige man uit Den Bosch is op 28 december 2005 aangehouden ivm diefstal van doe het zelf artikelen twv 9 uit een winkel aan de Vogelstraat te Den Bosch.

AANRIJDING LETSEL

Elshout Bij een aanrijding op de Wolfhoek te Elshout op 28 december 2005 omstreeks 17.25 uur is een 22 jarige fietster uit Elshout licht gewond geraakt. Het slachtoffer verleende geen voorrang aan een 36 jarige automobilist uit Drunen.

BRAND IN SCHOOL

Heusden Op 28 december 2005 omstreeks 22.20 uur is brand ontstaan in een klaslokaal van een school aan de Kasteellaan te Heusden. De brand ontstond vermoedelijk door vuurwerk dat naar binnen is gegooid. Brandweer bluste de brand. Brand bleef beperkt tot lokaal waar vuurwerk naar binnen werd gegooid.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Tegen een 34 jarige automobiliste uit Den Bosch is op 29 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 01.40 uur op de Vughterstraat te Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Tegen een 23 jarige automobilist uit Den Bosch is op 29 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.40 uur op de Veldekekade te Den Bosch.

LASTIGE MAN

Sint Oedenrode Op 28 december 2005 omstreeks 16.00 uur is een 31 jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden ivm openbare dronkenschap. De man had in enkele winkels aan de Heuvel te Sint Oedenrode mensen lastig gevallen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Reek Tegen een 28 jarige automobilist uit Herpen is op 29 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.50 uur op de Helstraat te Reek.

RIJDEN ONDER INVLOED

Zeeland Tegen een 43 jarige automobilist uit Zeeland is op 29 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.00 uur op de Langenboomseweg te Zeeland. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Knuppel in de auto

Boxmeer In de nacht van woensdag op donderdag is op de Beugensestraat bij controle van een 34 jarige automobilist uit Kleef een houten knuppel aangetroffen. De knuppel lag onder handbereik naast de stoel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man overvallen

Cuijk Dinsdagavond is aan de Kruishout in zijn woonplaats Cuijk een 44 jarige man overvallen. Het slachtoffer was met de trein vanuit Nijmegen gekomen en liep te voet naar huis. Op de Kruishout werd hij aangesproken door een onbekende man die hem om een vuurtje vroeg. Toen hij een aansteker uit zijn zak had gehaald en die aan de onbekende gaf kreeg hij een harde duw ten gevolge waarvan hij op grond viel. De onbekende pakte vervolgens de portemonnee van het slachtoffer uit zijn zak en ging er vervolgens vandoor in de richting van de Stationsstraat.

De politie in Cuijk is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij kunnen zich telefonisch melden via het landelijke telefoonnummer van de politie -0900-8844.

Verdachten in gesloten

Heesch In de nacht van woensdag op donderdag meldde een getuige dat hij een bestelauto zag stoppen en dat er drie mannen het bouwterrein op de hoek van de Schoonstraat met t Dorp op gelopen waren. Toen de politie arriveerde zagen zij twee mannen, een 18 jarige Ossenaar en een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wegrennen. Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

Veghel Woensdag is in zijn woonplaats Veghel een 43 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 51 jarige echtgenote stelselmatig te hebben mishandeld en bedreigd. De verdachte is in verzekering gesteld.

AANRIJDING LETSEL

Berlicum Bij een aanrijding op de Kerkwijk te Berlicum op 29 december 2005 omstreeks 11.55 uur is een 79 jarige fietster uit Berlicum aangereden door een 66 jarige automobilist uit Berlicum. De man had de vrouw geen voorrang verleend. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding licht gewond.

BRAND IN SCHOOL

Vlijmen Op 29 december 2005 omstreeks 13.40 uur is brand ontstaan in een basisschool De Pallet aan de Jan Steenstraat te Vlijmen. De brand is vermoedelijk ontstaan door vuurwerk dat door een raam naar binnen is gegooid. Een klaslokaal en entree brandde geheel uit. De rest van de school liep grote rook en roetschade op.