Ingezonden persbericht

Spijkervrije Tapis Vloer zoekt investeerders voor produktie

Karaat Parket Westerbork zet met nieuwe uitvinding QUICK TAPIS houten vloerenwereld op zijn kop...

WESTERBORK, 20051229 -- Werd er in de vakbladen een aantal jaren terug al zeer lovend gesproken over de supervinding van het Westerborker bedrijf met Iso Parquet, inmiddels meer als 50.000 verkochte m2, nu komt het bedrijf met een vinding welke de gehele houten vloerenwereld op zijn kop zal zetten. De vinding betreft het spijkerloos monteren van Tapis vloeren het z.g. QUICK TAPIS.


Een normale tapis vloer is een vloer welke bestaat uit een ondervloer van spaanplaat welke wordt gelijmd en vernageld aan de cement of houten vloer. Hierop worden massieve houten stroken gemonteerd welke daarna om de 30 cm genageld worden. Deze nagels zijn slecht 12 a 24 uur nodig om de parketdelen in de lijm vast te houden.Na het leggen wordt er een papje gemaakt van het schuurstof en daarmee worden alle spijkergaatjes weer afgedicht.
In aanvang zijn dit mooie vloeren maar na verloop van tijd ziet men precies waar alle spijkergaatjes hebben gezeten aangezien de verkleuring van het hout een andere is als van de spijkergaatjes. Tevens is een grote onderhoudsbeurt vrij prijzig aangezien men na het schuren vaak de spijkertjes welke in het zicht komen weer weg moet drevelen.

De vinding van Karaat Parket behelst een systeemvloer welke bestaat uit regels en platen welke via een ingenieus systeem aan de ondervloer gemonteerd worden en hierbij wordt gebruik gemaakt van een drievoudige lijmtechniek Bijkomend voordeel van deze 3-voudige lijmtechniek is de snelheid van het aanbrengen en men geen wachttijden heeft omdat de lijm eerst moet drogen. Na het leggen van de systeemvloer kan gelijk verder gegaan worden met het monteren van de parket of plankenvloer.
Zowel de regels als de vloerplaten zijn aan de bovenzijde voorzien van contactlijm welke het bedrijf in eigen beheer heeft ontwikkeld en deze lijm wordt ook nog steeds gebruikt voor Iso Parquet.
Tevens zijn de parketstroken voorzien van contactlijm zodat men na het leggen van de ondervloer direct verder kan gaan met de montage van de parketvloer.
In het hart van de regel aan de zichtzijde is een uitsparing gelaten van 1 cm waarin een snel drogende constructielijm wordt aangebracht. Deze constructielijm is na 10 minuten compleet doorgehard en heeft een superhechting op de bovenliggende parketstroken en deze extra lijmril doet van onderaf hetzelfde als de ingeschoten spijkertjes bij de huidige Tapis vloeren
Door zowel voor de ondervloer als de parketstroken gebruik te maken van deze dubbele lijmtechniek ontstaat er een vloer met een ijzersterke verbinding. Ondervloer wordt op deze wijze nagelvast verbonden met de cement of houten vloer en de parketstroken worden op deze wijze weer nagelvast verbonden met de ondervloer.

Daarnaast heeft het bedrijf gelijk een ondervloer ontwikkeld voor appartementen met een hoogte van slechts 15 mm welke ervoor zorgt dat Quick Tapis ook in Appartementen gelegd mag worden en daarmee voldoet aan de geluidsreductie van 10 dBA zoals gesteld door de Vereniging Van Eigenaren ook wel bekend al VVE.
De ondervloer is getest en goed bevonden door Ingenieursburo Cauberg en Huygen te Zwolle.
Voor alle duidelijkheid mag hierbij vermeld worden dat deze test eenzelfde waarde heeft alsdat het door TNO gebeurd zou zijn. Bovengenoemd buro heeft een Veritas goedkeuring en moet onder dezelfde strenge normen keuren als TNO.
In combinatie met de ondervloer komt Iso Parquet op 11 dBA en Quick Tapis op 10 dBA.
Voor meer info kunt u terecht bij de showroom van de Westerborker onderneming aan de Noesten 40b te Westerbork of via internet www.karaat.nl
Het Westerborker bedrijf zal op de beurs Huis en Appartement in de Ahoy hallen te Rotterdam zie www.huisenappartement.nl van 10 t/m 13-11-2005 e.e.a. voor het voetlicht brengen.


Noot voor de redaktie:

Voor verdere info kunt u contact opnemen met de uitvinder Jan Nienhuis 0593 - 333240




Ingezonden persbericht