Politie Zeeland


---

O-7674-2005 Vernielers aangehouden
In de laatste week is er bij Politie Zeeland een vijftal aangiftes gedaan van vernielingen aan kerstboomverlichting in Kruiningen.
Vanmorgen werden, als verdacht van het plegen van dit feit, drie minderjarige jongens uit de gemeente Reimerswaal aangehouden. Zij hebben bekend in de Edisonstraat, de Fahrenheitstraat en de Hansweertsestraatweg in Kruiningen vernielingen te hebben aangericht. De politie sluit meer aanhoudingen in deze kwestie niet uit. De politie kwam de jongens op het spoor na een tip van een getuige.

W-7575-2005 Diefstal van bankpas
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een gepleegde diefstal vanmiddag rond 12.30 uur, in de omgeving van de Markt in Middelburg.
Een 55-jarige vrouw uit Middelburg was aan het winkelen toen zij er ineens achter kwam dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. Zij is de bankpas, die in de portemonnee zat, meteen gaan blokkeren en kwam toen tot de ontdekking dat er, in de korte tijd dat de pas nog maar weg was, ongeveer 1000 euro van haar bankrekening was opgenomen. In de portemonnee zelf zaten ook nog enkele tientallen euro's. Vermoedelijk heeft/hebben de dader(s) de vrouw in de gaten gehouden toen zij ergens haar pincode intoetste. De politie adviseert dan ook om altijd uw pincode af te schermen als men deze intoetst en er bedacht op te zijn dat er geen mensen "mee kunnen kijken" bij het intoetsen van de code.

W-7676-2005 Diefstal uit auto
In Ritthem, op de Zandweg, is, tussen 15.30 uur gistermiddag en 12.00 uur vanmiddag, ingebroken in een bedrijfsauto.
Door een raam te forceren kon(den) de dader(s) de auto binnenkomen. Uit de auto werden diverse stuks gereedschap weggenomen ter waarde van enkele duizenden euro's.

W-7677-2005 Aangehouden
Rond 18.40 uur vanavond is, in zijn woning in de Oosterscheldestraat, een 53-jarige man aangehouden.
De man wordt er van verdacht een bedreiging te hebben geuit met een wapen. De oorzaak van de bedreiging lag in het feit dat een groepje van 6 Middelburgse jongens, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar oud, een sneeuwballengevecht aan het houden waren. Enkele sneeuwballen kwamen tegen de ruiten van de woning van de verdachte. De man kwam vervolgens naar buiten en bedreigde de jongens. Op dit moment wordt de man verhoord.
Z-7678-2005 Twee aanhoudingen in Axel
Op 21 december werden te Axel, 2jongemannen aangehouden van respectievelijk 16 en 17 jaar,afkomstig uit Vlissingen en Axel. De aanhouding vond plaats n.a.v. een poging tot diefstal met geweld gepleegd te Axel in de nacht van 18 op 19 december 2005 waarbij het slachtoffer verwondingen heeft opgelopen.
Beide verdachten hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Tevens zijn tijdens het onderzoek een groot aantal bromfietsonderdelen aangetroffen bij de verdachten. Ook werd een van diefstal afkomstige mountainbike bij een van hen aangetroffen. De fiets werd in de nacht van 7 op 8 oktober buitgemaakt bij een inbraak in een schuur. Ook werd daar gereedschap weggenomen. Ook diefstallen van brommers die weggenomen zijn in de Walstraat en de Weststraat in Axel werden met de aanhouding opgelost. De jongens zitten nog vast in het huis van bewaring. Het onderzoek loopt nog steeds en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


---- --