Wintersportrein Bergland Expres breekt door in Nederland

The train company b.v.

Utrecht, 9 november 2005

PERSBERICHT

Wintersportrein Bergland Expres breekt door op de Nederlandse markt.

Ook de Nederlandse wintersporter heeft de weg naar de Bergland Expres gevonden. Met voordelige compartimentprijzen brengt deze wintersporttrein vanaf vrijdag 30 december de Nederlandse en Belgische prijsbewuste wintersporter naar de Oostenrijkse en Italiaanse sneeuw. De Belgische markt heeft al eerder mogen kennismaken met deze nachttrein. De Bergland Expres claimt een hoge kwaliteit en service, waarmee ze steeds meer nieuwe reizigers weet aan te trekken.

De Bergland Expres is een nachttrein met verschillende comforttypen, waaronder couchetterijtuigen, 2 typen slaaprijtuigen en een luxe bar/discorijtuig. De Bergland Expres rijdt voor het derde achtereenvolgende seizoen vanuit Belgie en vanaf 2005 voor het eerst ook vanuit Nederland, met als vertrekpunt station Rotterdam Centraal. Nieuw is ook het netwerk van speciale transfertouringcars naar een waaier van skigebieden in Oostenrijk, Süd-Tirol en de Italiaanse Dolomieten. Kwaliteit, comfort en ontspanning is het parool van deze unieke wintersporttrein.

Vanaf vrijdag 30 december 2005 tot 19 maart 2006 rijdt de Bergland Expres iedere week vanaf Rotterdam met een stop in Roosendaal. Voor de Zuid-Nederlandse wintersporters zijn ook de opstapmogelijkheden in Luik (België) en Aken (Duitsland) interessant. Vanaf de stations in Oostenrijk worden de reizigers in comfortabele touringcars tot vlakbij hun appartement of hotel in Oostenrijk of Italië gebracht. Prijzen voor de Bergland Expres beginnen bij 68,- euro enkele reis inclusief een bed en ontbijt.

Directeur Harry de Boer zegt: 'De Bergland Expres is een luxe nachttrein met een hoge mate van kwaliteit waarin service en comfort hoog in het vaandel staan. Iedere reiziger is verzekerd van een bed voor een comfortabele nachtrust en 's morgens een lekker ontbijt. Het unieke concept van privé-compartimenten, naast individuele plaatsboekingen, garandeert een voordelige manier van reizen naar de sneeuw. In het mooiste barrijtuig op het Europese spoor kunnen de wintersporters al in hoger vakantiesferen komen. In veel gevallen liggen de prijzen 20% tot ruim 40% lager dan andere uit Nederland vertrekkende treinen. Speciaal om de vraag in de krokus aan te kunnen, is de capaciteit uitgebreid zodat nog plaatsen beschikbaar zijn. In het weekend van 30 december, de eerste Bergland Expres van het seizoen, wordt op de terugkerende trein in de nieuwjaarsnacht een spetterend nieuwjaarsfeest gegeven. Maar eigenlijk is het altijd een feest om met onze trein te reizen.'

Voor nadere informatie wendt men zich tot de website www.BerglandExpres.com of men belt met 030-2320430.