Gemeente Cromstrijen


15-12-2005

Nieuwjaarsnacht in Cromstrijen
Alternatieve activiteiten voor vreugdevuren

Ieder jaar werden er zowel in Klaaswaal als Numansdorp vreugdevuren ontstoken. Hoewel de vuren veel sfeer en saamhorigheid gaven, brachten deze vuren ieder jaar veel kosten met zich mee. Dit jaar hebben wij ons gebogen over de mogelijkheden om alternatieven te zoeken voor de vreugdevuren. Deze hebben wij samen met KANS gevonden in het organiseren van verschillende activiteiten. KANS organiseert de activiteiten. Wij stellen daarvoor een financiële bijdrage beschikbaar. De vreugdevuren zijn dit jaar dus verboden. De politie treedt streng op en tolereert geen enkele vorm van vreugdevuren.

Klaaswaal
In Klaaswaal hebben wij een financiële bijdrage geleverd aan het feest dat KANS organiseert in een tent op het zogenaamde Rabobankplein. KANS organiseert op vrijdag 30 december 2005 tot 01.30 uur een feestavond. Op zaterdag 31 december gaat het feest door tot 05.00 uur. Let op: na 03.00 uur kunnen er geen mensen meer de tent in.

Numansdorp
In Numansdorp kan iedere belangstellende de hele kerstvakantie genieten van echte, ouderwetse ijspret op en om een kunstijsbaan. Verder is er een groot nieuwjaarsfeest in Zalencentrum De Torenstee aan de Wethouder van der Veldenweg. Evenals in Klaaswaal duurt dit feest tot in de vroege uurtjes. Om 05.00 uur stopt het feest. De feestgasten moeten dan wel voor 03.00 uur binnen zijn, want na 03.00 uur opent De Torenstee alleen voor degene die naar huis gaan haar deuren.

Voor meer informatie over de activiteiten kunt u contact opnemen met één van de organisatoren, Theo van de Brug, telefoon (0186) 573938.