Ministerie van Buitenlandse Zaken

MINBZ: Extra wintertenten naar Pakistan

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

27 december 2005

MINBZ: Extra wintertenten naar Pakistan

De door de aardbeving getroffen mensen in Pakistan kunnen in het nieuwe jaar rekenen op 150 extra winterharde tenten. De tenten zijn ingezameld door de Nederlandse stichting Send a Tent, in samenwerking met de Pakistaanse ambassade in Den Haag. Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) betaalt het luchttransport.

De tenten vertrekken vrijdag 30 december in een via het ministerie van Defensie ingehuurd Iljoesjin 76 vrachtvliegtuig naar Pakistan vanaf militaire vliegbasis Eindhoven. Het zal de volgende dag rond 16.30 uur lokale tijd aankomen.

In Pakistan draagt de Deurnse stichting de tenten over aan de Pakistaanse autoriteiten, die ze verder zullen vervoeren naar hoger gelegen gebieden waar de winter de mensen het hardste treft.

De transportkosten van ongeveer 180 duizend euro komen bovenop de eerdere Nederlandse noodhulp van in totaal 22 miljoen euro, waaronder 500 winterharde tenten, waarover de Pakistanen zeer te spreken zijn.

Tijdens het bezoek van Van Ardenne aan Pakistan eerder deze maand hebben de Pakistaanse autoriteiten aangegeven over voldoende tenten te beschikken, maar een groot aantal van de tenten is niet geschikt voor de winter. De behoefte aan winterharde tenten is daarom zeer groot.

Noot voor de redactie /