Gemeente Arnhem

Aanpassing sporttarieven vanaf 1 januari 2006

Op 1 januari worden de tarieven voor accommodatiehuur en de losse kaartverkoop aangepast in verband met de jaarlijkse inflatiecorrectie (nu 1,63%). Vanaf 2006 wordt ook op de huurbedragen voor binnensportaccommodaties BTW geheven. Entreekaarten voor zwemmen en squashen krijgen te maken met een extra stijging in verband met sterk toegenomen kosten.

Tariefverhoging zwemmen en squash
Ook voor de entreekaartjes zwemmen en squash geldt de inflatiecorrectie. De kosten in de sportbranche zijn in de afgelopen periode echter veel harder gestegen dan dit eerdergenoemde percentage. Het gaat dan vooral om een toename aan kosten voor energie, maar ook voor schoonmaak en onderhoud. Deze extra stijging wordt doorberekend in de tarieven voor de zwembadkaartjes en huur squashbanen in de vorm van gemiddeld 5% extra. Door afronding kunnen verschillen ontstaan. Dit betekent onder meer dat banenzwemmen met ingang van 1 januari 2006 2,45 kost tegen
2,30 in 2005, aquasporten (aquarobic en aquajoggen) gaan 4,20 kosten in plaats van 3,95. Daarnaast worden met ingang van 2006 de tarieven van de beide sportcentra De Grote Koppel en Valkenhuizen beter op elkaar afgestemd, ook dit brengt wijzigingen met zich mee. De nieuwe tarieven staan vermeld op de volgende websites: www.sportbedrijfarnhem.nl, www.valkenhuizen.com en www.degrotekoppel.nl.
De kortingsmogelijkheid van 12x kaarten, waarbij twaalf entreebewijzen worden gekocht voor de prijs van tien blijft ongewijzigd. Deze 12x kaarten zijn na aanschaf een jaar geldig, dus klanten die nog vóór het eind van dit jaar zon kaart aanschaffen, kunnen daarmee in 2006 voor het oude tarief terecht.

Geen wijziging tarieven ski
Waar nodig zijn de tarieven voor de skiproducten van de Grote Koppel al aan het begin van het sportseizoen aangepast, deze worden daarom nu niet verhoogd.

BTW bij huur binnensportaccommodaties
Tot en met 2005 werd geen BTW geheven over de huur van binnensportaccommodaties. Dit verandert met ingang van 2006, want vanaf dan wordt 6% BTW berekend. Deze kosten worden echter niet doorberekend aan de huurders/klanten omdat Sportbedrijf Arnhem ze voor eigen rekening neemt. Dit is mogelijk doordat de afgedragen BTW over inkomsten weer (deels) wordt gecompenseerd door terugontvangen BTW over uitgaven via de belasting. De nieuwe brochure met accommodatieoverzicht en bijbehorende tarieven wordt 19 december verstuurd aan alle Arnhemse sportverenigingen.

Tarieven buitensportaccommodaties
Voor de buitensportaccommodaties komt pas in begin 2006 duidelijkheid of de tarieven ook inclusief 6% BTW zullen worden berekend. Hierover moet de belastinginspecteur nog uitspraak doen. Daarom ontvangen de huurders pas in februari 2006 de eerste factuur. Hierover worden de buitensportverenigingen apart geïnformeerd.
Voor de zwemverenigingen verandert weinig. Deze tarieven werden al inclusief 6% BTW gefactureerd. De tarieven voor zwembadhuur door zwemverenigingen stijgen met 1,63% (in verband met inflatiecorrectie
-overheidsindex-).

Meer informatie?
De brochure met overzicht accommodaties en bijbehorende gesubsidieerde tarieven voor Arnhemse sportverenigingen wordt 19 december aan de verenigingen gestuurd. De nieuwe tarieven voor zwemmen en squash staan vermeld op onze website www.sportbedrijfarnhem.nl.