Gemeente Bernheze


Brandweermensen koninklijk onderscheiden

Gerrit van der Laar en Hans Mulders zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, na 25 jaar werk als vrijwilliger bij de brandweer van Bernheze. De onderscheidingen zijn uitegreikt bij gelegenheid van hun officiële afscheid van de brandweer.

De heer Mulders is bovendien enige jaren secretaris en voorzitter van de Brandweervereniging geweest. Op maatschappelijk vlak was hij lid van diverse commissies, leider van het 2^e elftal, organiseerde diverse activiteiten voor de jeugd en was trainer van het dameselftal van Voetbalclub HVCH. Daarnaast was hij vrijwilliger van de Horizon Heesch, die activiteiten organiseert voor zieken, ouderen en gehandicapten in Heesch.

Ook was hij organisator van het familietoernooi van Fortis Nederland en organisator van het Fortis-voetbaltoernooi voor de Fortis Bank.

De heren van der Laar en Mulders hebben een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in hun woonplaats en in de regio. Zij kunnen gekwalificeerd worden als mensen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen. De koninklijke onderscheiding kregen zij gezien de aard, de duur en de uitstraling van hun activiteiten voor de samenleving.