Gemeente Geertruidenberg


Dienstverlening Zorgloket voortaan in Gemeentewinkel

zorgloket.jpg
Per 1 januari 2006 neemt de gemeentewinkel de taken van het Zorgloket over. Dit betekent dat u als inwoner van deze gemeente voortaan ook met al uw vragen over maaltijdvoorziening, personenalarmering, thuiszorg etc. bij de gemeente op één centraal telefoonnummer terecht kunt (0162-579579).

Logische uitbreiding taken Gemeentewinkel
Op 1 januari 2006 stopt het Zorgloket Oosterhout/Geertruidenberg. Daarom gaan we nu een aantal taken onderbrengen bij de Gemeentewinkel. Inwoners zijn inmiddels al behoorlijk gewend aan de Gemeentewinkel. Zo verzorgt de Gemeentewinkel al de intake voor de Wet voorzieningen gehandicapten, voor de bijzondere bijstand en verstrekt deze informatie over heel veel zaken. Dan is het niet meer dan logisch dat inwoners zich ook voor het regelen van huishoudelijke verzorging, personenalarmering, maaltijdvoorziening enz. kunnen melden bij de gemeente.

Instanties Zorgloket
Tot nu toe deden de volgende instanties mee aan het Zorgloket: Riethorst Geertruidenberg (AWBZ)
Hoge Veer Raamsdonksveer (AWBZ)
Stichting Regionaal Kruiswerk Mark en Maas (AWBZ) Stichting Thuiszorg Maasmond (AWBZ)
Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg (SWOG) Vrijwillige Thuishulp/Thuiszorgcentrale Geertruidenberg (VTCG) Woningstichting Geertruidenberg
Woningbouwvereniging Volksbelang
Gemeente Geertruidenberg

Afspraken
Voor de maaltijdvoorziening en personenalarmering van de SWOG en de mantelzorg van de VTCG wordt per 1 januari 2006 de intake door de Gemeentewinkel verzorgd. Voor de Thuiszorgorganisaties en andere AWBZ-producten is afgesproken dat de gemeente informatie en advies geeft en de mogelijkheid biedt zich via de Gemeentewinkel direct aan te melden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Deze instantie verzorgt de indicaties voor de AWBZ. Voor de overige partijen blijft alles bij het oude: de gemeente informeert, adviseert en verwijst.

Huidige klanten
Voor de huidige klanten van het Zorgloket verandert er niets in het nieuwe jaar. Als ze zaken deden met bijvoorbeeld Thuiszorg Maasmond, dan kunnen ze dat nog steeds doen. Ze kunnen nog steeds terecht bij hun huidige zorgaanbieder. Zeker wanneer ze daar al bekend zijn, zal het vaak gemakkelijker zijn om hiervan gebruik te blijven maken omdat de medewerkers hier inhoudelijk helemaal op de hoogte zijn. Voor de SWOG geldt dat zij per 1 januari gewoon de warme maaltijden blijft verzorgen. Mensen die hiervoor al een indicatie hebben, kunnen dus gewoon rechtstreeks met het SWOG in contact blijven.

Nieuwe klanten en combinatieverzoeken
Nieuwe aanvragen voor een warme maaltijdvoorziening kunnen wèl bij de Gemeentewinkel ingediend worden. Nieuwe klanten en klanten die verzoeken willen combineren kunnen zich het beste bij de Gemeentewinkel melden voor de intake. U moet hiervoor het reguliere telefoonnummer 0162-579579 gebruiken. De medewerkers van de Gemeentewinkel hebben instructie gehad. Bij een telefonische melding zullen zij een aantal standaardvragen met de aanvrager doornemen. Ook is afgesproken dat ze nauwkeurig bijhouden welke vragen binnenkomen. Zo kan er tijdig bijgestuurd worden als dat nodig is.