Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 21 december 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Bermweg 150, woning achterzijde uitbreiden.

Aristotelestuin 7, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Windmolen 11, dakkapellen aanbrengen.

Meeuwensingel 107, entresolvloer aanbrengen.

Jan van Kanrede 35, woning achterzijde uitbreiden.

Merellaan 254, 256, 274 en 278, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Elandstraat 90, bedrijfsgebouw en kantoor bouwen.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Jan van Kanrede 35, woning achterzijde uitbreiden.


2. Prins Constantijnweg 2, polikliniek plaatsen bij Watermolen.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen deze aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 22 december 2005 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 9 december 2005:

Solislaan, kooiconstructie om speelplaats plaatsen.

Afgezien van de wettelijke bezwaarmogelijkheid tegen deze beschikking ter toelichting het volgende.

De fluisterkooi zal voorlopig niet worden geplaatst. De speelplaats wordt wel aangelegd. Na een half jaar zal worden vastgesteld of de fluisterkooi alsnog wordt geplaatst.

Verzenddatum 13 december 2005:

Slotplein 96, opslagruimte uitbreiden.

Deze vergunning is verleend nadat vrijstelling is verleend met toepassing van artikel 19 lid 2.

Verzenddatum 14 december 2005:

Bizetstraat 26, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Merelhoven 351, entreeportaal uitbreiden.

Bas de Blokrede 20, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Kopspoor 2, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 15 december 2005:

Coen Botrede 82, dakkapel achterzijde en raam aanbrengen.

s-Gravenweg 137, woning bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Er zijn kapvergunningen aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 12 december 2005:

Gong nabij school

7 iepen. De bomen geven overlast (wortelopdruk) en zijn van verminderde vitaliteit. Geen herplant.

Verzenddatum 13 december 2005:

Rivium Boulevard

2 bomen worden gekapt en 2 bomen worden verplant wegens reconstructiewerkzaamheden. Er worden 2 platanen teruggeplant in 2006/2007.

Pr. Constantijnweg 2 IJsselland ziekenhuis


1 trompetboom, 1 valse Christusdoorn, 1 eik en 1 ijzerhout. De bomen worden gerooid vanwege bouwwerkzaamheden tijdelijke huisvesting. De trompetboom en Christusdoorn gelegen in de patio van het ziekenhuis vallen niet onder de bezwaartermijn van zes weken.

Verzenddatum 15 december 2005:

s-Gravenweg 104


3 moerascipressen en 1 tulpenboom. De bomen geven overlast en beschadigen het wegdek. Herplant met 4 kleinere bomen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

WINKELTIJDEN HOOFDWEGGEBIED

Het college maakt bekend dat het heeft besloten om, met toepassing van artikel 3 van de Winkeltijdenwet en artikel 5 van de Verordening winkeltijden, de twaalf feest- en zondagen aan te wijzen als koopzondagen in 2006 waarop de in artikel 2 van de Winkeltijdenwet vervatte verboden niet gelden voor winkels gelegen in het Hoofdweggebied:

maandag 17 april 2006 (2^e paasdag)

donderdag 25 mei 2006 (Hemelvaartsdag)

maandag 5 juni 2006 (2^e pinksterdag)

maandag 26 december 2006 (2^e kerstdag)

openingstijden van 10.00 tot 18.00 uur

en tevens vrijstelling te verlenen voor de hieronder genoemde zondagen van 12.00 tot 18.00 uur op:

zondag 8 januari 2006

zondag 5 februari 2006

zondag 5 maart 2006

zondag 2 april 2006

zondag 7 mei 2006

zondag 6 augustus 2006

zondag 1 oktober 2006

zondag 3 december 2006

Tegen dit besluit kan een belanghebbende op grond van artikel 10 van de Winkeltijdenwet beroep aantekenen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag na deze bekendmaking.

RECTIFICATIE

KERSTPARADE EN KERSTFEEST IN CAPELLE-SCHOLLEVAAR

Het college maakt bekend dat zij een vergunning heeft verleend aan WOP Schollevaar voor het houden van een kerstparade en een evenement, kerstmarkt, op het Pier Panderplein op woensdag 21 december 2005 van 13.00 tot 21.00 uur.

De kerstparade start om 18.30 uur vanaf het buurthuis Het Klavier aan de Gong en gaat vervolgens richting Floris Burgwal tot nr. 128, rechtsaf richting de Posthoorn, linksaf richting Stationsplein, vervolgens naar de Operalaan, de Henri Laurensrade, de Mari Andriessenrade tot het Pier Panderplein.

Voor de kerstmarkt staan op het Pier Panderplein diverse kraampjes, een opblaasbare skiberg, een levende kerststal en een podiumwagen. De opbouw van de kerstmarkt begint om 9.30 uur.

Na 21.00 uur wordt met de afbouw van de marktkramen, et cetera begonnen.

TIJDELIJK GEBOUW PRINS CONSTANTIJNWEG 2

Artikel 17 WRO-procedure

Het college maakt bekend, dat zij voornemens is om vrijstelling (ex. artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) te verlenen van artikel 5 van de voorschriften van het bestemmingsplan Schenkel-Noord Herziening 1 voor de tijdelijke plaatsing van een gebouw op het perceel gelegen aan Prins Constantijnweg 2 in Capelle aan den IJssel (perceel van het IJsselland ziekenhuis) voor de periode van 3 jaar voor een tijdelijk gebouw om ruimte te creëren voor de renovatie van de spoedeisende hulpafdeling.

Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van donderdag 22 december 2005 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Over dit ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze zes weken naar keuze schriftelijke of mondelinge zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Degenen die mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen, kunnen van maandag tot en met woensdag en op vrijdag contact opnemen met mevrouw Brouwer van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 010-2848762.

VESTIGING DETAILHANDELSBEDRIJF IN KEUKENS /VLOEREN LYLANTSEBAAN 3

(artikel 15 WRO-procedure)

Het college maakt bekend, dat zij voornemens is om vrijstelling te verlenen van artikel 5, lid 6 onder 2. van de voorschriften van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 voor de vestiging van een detailhandelsbedrijf in keukens/vloeren (Stox Rotterdam BV i.o.) aan de Lylantsebaan 3. Op grond van artikel 5, lid 7 onder d. kan vrijstelling (ex artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) van het verbod om gebouwen voor detailhandel te gebruiken worden verleend.

Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van donderdag 22 december 2005 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Over dit ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze zes weken naar keuze schriftelijke of mondelinge zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Degenen die mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen, kunnen op maandag en vrijdag contact opnemen met mevrouw Hensema Van der Knaap van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 010-2848792.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het ontwerpbesluit inzake het tijdelijke gebouw aan de Prins Constantijnweg 2 en het ontwerpbesluit inzake de vestiging van een detailhandelsbedrijf in keukens/vloeren aan de Lylantsebaan 3 liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.