Gemeente Bennebroek


Raad: zelfstandigheid Bennebroek niet langer haalbaar

De gemeenteraad van Bennebroek heeft in de raadsvergadering van gisteravond de principe-uitspraak gedaan dat de zelfstandigheid van Bennebroek niet langer haalbaar is. Een definitief besluit over gemeentelijke herindeling wordt, volgens een aangenomen VVD-amendement, genomen door de gemeenteraad in zijn nieuwe samenstelling.

De raad heeft voorts besloten de Provincie Noord-Holland te verzoeken een actieve rol te vervullen tegen de achtergrond van het besef dat een lange-termijnoplossing in ieder geval een betrokkenheid van de gemeenten in de regio verlangt. Naar verwachting wordt er een procesplan opgesteld, waarna de nieuwe gemeenteraden in april of mei zullen deelnemen aan een brede regionale conferentie.

Een door het college uitgevoerd onderzoek had uitgewezen dat het continueren van de zelfstandigheid van Bennebroek onhaalbaar lijkt. Aanleiding van het onderzoek was het breed gedragen besef dat Bennebroek steeds meer moeite heeft een bestuurskrachtige gemeente te zijn. Door de toegenomen regelgeving vanuit Den Haag is de ambtelijke en bestuurlijke capaciteit in de laatste jaren in toenemende mate onder druk komen te staan.

Bennebroek, 16 december 2005

© 2004 Gemeente Bennebroek - All Rights Reserved - Privacy Policy