Rijnsburg Aanrijding

Op de kruising De Poel met de Spinozalaan ontstond donderdag 29 december rond 15.00 uur een aanrijding tussen een bromfietser en een auto. De 17-jarige bromfietser uit Rijnsburg verleende daar geen voorrang aan de van rechts komende auto bestuurd door een 61-jarige man uit Katwijk. De bromfietser liep letsel op en is met nekklachten en schaafwonden overgebracht naar het LUMC. Van de automobilist werd een ademanalyse afgenomen in verband met drankgebruik. De uitslag daarvan was 365 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Politie pakt jongens op voor afsteken vuurwerk

De politie hield donderdagavond 29 december rond 23.30 uur aan de Vliet en de Nieuwsteeg vijf jongens uit Leiden aan die vuurwerk afstaken en daarmee overlast voor buurtbewoners veroorzaakten. Nadat een buurtbewoner uit de Bakkersteeg dit meldde bij de politie, ging een in burger opererende surveillance-eenheid op onderzoek uit en kreeg de jongens op de Vliet in het vizier. De jongens staken onder het lopen vuurwerk af. Agenten wisten er vier direct aan te houden. De vijfde wist in 1e instantie uit handen van de politie te blijven maar werd in de Nieuwsteeg tot staan gebracht. De jongens van 17 tot 19 jaar kregen een proces-verbaal voor het buiten de toegestane tijd afsteken van vuurwerk. Eén stuk vuurwerk, een Coloured Flower, werd bij hen inbeslaggenomen. In de loop van de nacht werden de jongeren weer op vrije voeten gesteld.

Eerder die avond werd werd een 15-jarige jongen uit Leiden op de Lage Rijndijk aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar agenten. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Surveillerende agenten stuitten rond 22.00 uur op de Zijlsingel op een groep jongeren die vuurwerk aan het afteken waren. De aangehouden jongen gooide een stuk vuurwerk naar de agenten. De jongen krijgt een proces-verbaal.

Voorschoten Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan het Frans Halsplantsoen. De inbraak vond plaats in de avond van donderdag 29 december. Een raam op de 1e etage van de woning werd opengebroken. Uit de woning is geld gestolen en goederen zoals sieraden, bankpassen en paspoorten.

Zoeterwoude Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Eloutstraat. De inbraak vond plaats in de middag of avond van donderdag 29 december. Er werd een raam van de woning opengebroken. Uit de woning werden voornamelijk drank en etenswaren gestolen.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor vernieling verkeerslicht

De politie hield vrijdag 30 december rond 03.00 uur in de Van Eijkstraat drie jongeren van 17, 20 en 22 jaar uit Alphen aan den Rijn aan. De politie kreeg een melding van een buurtbewoner dat de jongeren sneeuwballen tegen de ruiten van woningen liepen te gooien en fietsen op straat wierpen. Dit gebeurde op de Lijsterlaan nabij de kruising met de Willem de Zwijgerlaan. Ook was daar een verkeerslicht vernield. De kap van het groene licht was geopend, het binnenmateriaal eruit gehaald en op straat gegooid. De politie trof de jongeren op de Van Eijkstraat aan. Zij ontkenden, maar sporen in de sneeuw vertelden anders. Aan het bureau bekenden zij de feiten. De politie maakt proces-verbala tegen het drietal op. Later in de nacht werden ze weer op vrije voeten gesteld.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie houdt verdachten aan

De politie hield vrijdag 30 december rond 04.14 uur aan de Penningkruid een 15 en 18-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De politie onderzoekt of de twee zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan diefstal dan wel heling. Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat twee jongens zich verdacht ophielden aan de Penningkruid. Ook zag hij dat de twee de bosjes ingingen en daar enige tijd inbleven. De politie trof in de bosjes een complete Home Cinemaset en een computerkast aan. Er was echter niemand meer bij. De politie besloot te gaan afwachten of er iemand zou komen. Dit gebeurde. De jongens konden geen duidelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid daar op dat moment en werden aangehouden. Ze zitten momenteel vast. De politie onderzoekt nu waar de goederen vandaan komen en zal de verdachten verder gaan horen.

-------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------

Bericht bestemd voor de redactie/