Gemeente Geldermalsen

Ook toeristische informatieborden in gemeente Geldermalsen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen heeft besloten in deze gemeente een viertal toeristische informatieborden te plaatsen. Dit in navolging van de gemeente Buren waar met deze borden inmiddels al goede ervaringen zijn opgedaan.

In het gemeentelijke toeristisch recreatief beleids- en actieplan is als een op te lossen knelpunt omschreven dat er op dit moment in de gemeente Geldermalsen te weinig informatieborden en plattegrondkasten zijn. Daardoor raakt de toeristische bezoeker hier nogal eens het spoor bijster. Het gemis aan praktische wegwijsinformatie wordt vooral daar gevoeld waar toeristen de gemeente binnen komen en bij startplaatsen van toeristische routes.

Besloten is tot de aanschaf, via het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland, van een viertal informatieborden met informatie over toeristische bezienswaardigheden, een overzichtskaart van het gebied en een aanduiding van de in de gemeente aanwezige informatieposten. Per locatie bevat het bord daarnaast specifieke informatie over de directe omgeving. De exacte locaties van de nog voor de start van het komende toeristische seizoen 2006 te plaatsen borden moeten nog definitief worden bepaald. Gedacht wordt aan de omgeving van de beide NS-stations in Geldermalsen en Beesd, bij het gemeentehuis en nabij de aansluiting Deilseweg/t Oosteneind ter hoogte van de veiling.