Gemeente Geldermalsen

Uitbreiding Lingeborgh bereikt hoogste punt

Op het moment dat in 2002 aan de nieuwbouw van scholengemeenschap De Lingeborgh in Geldermalsen de landelijke Scholenbouwprijs werd toegekend voor het bijzondere bouwkundige ontwerp, was al duidelijk, dat het gebouw binnen afzienbare tijd te klein zou zijn om de te verwachten groei van het aantal leerlingen op te kunnen vangen.

Inmiddels is de toen al voorziene uitbreiding vergevorderd. Het oorspronkelijke gebouw, met een bruto vloeroppervlakte van circa 7.600 m2 wordt uitgebreid met in totaal circa 1394 m2. Hiermee wordt aangenomen dat de school de verdere groei van het aantal leerlingen tot 2016 aan zal kunnen. Daarna zal het aantal leerlingen zich waarschijnlijk stabiliseren. Opnieuw is architectenbureau Kristinsson uit Deventer verantwoordelijk voor het ontwerp en de directievoering. Tegelijk met de uitbreiding van het gebouw worden ook in de oudbouw enkele ruimtes aangepast aan de inmiddels weer veranderde inzichten. De totale kosten bedragen ongeveer twee miljoen euro.

Op woensdag 18 januari a.s. wordt het hoogste punt bereikt. Naar verwachting zal de uitbreiding met ingang van het schooljaar 2006/2007 in gebruik worden genomen.
Trefwoorden Geldermalsen
Wijk/regio Geldermalsen