Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

Samenwerkingsverbanden gezocht voor pilot Referentiekader Gezondheidsbevordering

Op verzoek van het Ministerie van VWS heeft ZonMw subsidie uitgetrokken voor het toetsen en verder ontwikkelen van het Referentiekader Gezondheidsbevordering (Saan en de Haes, 2005, NIGZ). Daartoe worden vier samenwerkingsverbanden gezocht van praktijk, onderzoek en zo mogelijk beleid, bijvoorbeeld academische werkplaatsen.

Van deze samenwerkingsverbanden wordt gevraagd hun projecten aan het Referentiekader te laten toetsen en of zij een onderdeel van het Referentiekader nader willen onderbouwen, toetsen en van een meetinstrument voorzien. Per samenwerkingsverband is ¤ 50.000,- beschikbaar voor de inzet van een senior medewerker die deze opdracht uitvoert.

Kijk voor meer informatie over het Referentiekader Gezondheidsbevordering op www.newhealthpromotion.nl. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Hans Saan (hsaan@nigz.nl). Gegadigden worden verzocht zich VOOR 15 JANUARI 2006 schriftelijk aan te melden bij het NIGZ, t.a.v. Dr G. Molleman, project Pilot Referentiekader, Postbus 500, 3440 AM Woerden.