Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Man gewond na steekincident; twee aanhoudingen / Postjesweg (30/12/2005)

Donderdag op vrijdag rond middernacht raakte een 18-jarige jongeman op de Postjesweg gewond bij een steekincident. Twee verdachten, van 41 en 23 jaar oud, werden aangehouden. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis opgenomen en is buiten levensgevaar. De reden voor dit incident is nog niet duidelijk. De recherche heeft deze zaak in behandeling.

De jonge knaap zat met twee anderen bij een bushalte op de Postjesweg. Op een gegeven moment verschenen er twee auto's waaruit diverse mensen stapten. Er ontstond een situatie waarbij het slachtoffer werd aangevallen en gestoken. De gewonde knaap vluchtte weg en de belagers reden weg in hun auto's. Politie-eenheden gingen ter plaatse en verleenden samen met personeel van de ambulancedienst eerste hulp. Een kenteken van een van de vluchtauto's werd via de mobilofoon doorgegeven.

Politiemensen in de Indische buurt zagen deze auto rijden, zette deze aan de kant en arresteerden de enige inzittende. Korte tijd later werd in een woning in de Indische buurt een tweede verdachte aangehouden. Het onderzoek duurt voort.