Gemeente Aalburg


Werkzaamheden aanleg rotonde Polstraat te Wijk en Aalburg. rotonde.jpg

De werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een rotonde nabij de Polstraat te Wijk en Aalburg gaan de volgende fase in.

Helaas zijn de werkzaamheden door de weersomstandigheden enkele weken uitgelopen. Ook het aanleggen van de riolering onder de rotonde heeft voor vertraging gezorgd. Hierdoor wordt de rotonde voor de kerstdagen niet meer opengesteld.

Vanaf woensdag 11 januari 2006 wordt de volgende fase van het werk gestart. De aansluiting met Wijk en Aalburg wordt hiervoor volledig afgesloten om de riolering verder aan te kunnen sluiten en de aansluiting op de rotonde te realiseren. Ook wordt de aansluiting richting Veen voorzien van de deklaag en de markeringen. Deze volledige afsluiting duurt tot en met vrijdag 20 januari 2006. Verkeer van en naar Wijk en Aalburg moet omrijden via Veen.

Daarna gaat het verkeer gebruik maken van de rotonde en de omleiding via Kromme Nol.

Tussen 20 januari en 3 februari wordt het fietspad Polstraat gerealiseerd. Het verkeer met bestemming Wijk en Aalburg kan via de aansluiting wel Wijk en Aalburg in. Verkeer uit Wijk en Aalburg moet omrijden via Veen. Gelijktijdig wordt de aansluiting met het benzinestation uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden blijft het benzinestation en de Aldi-supermarkt bereikbaar.

Het verkeer op de kruising van de wegen Kromme Nol en de Provincialeweg zuid, wordt met een tijdelijke verkeersregelinstallatie geregeld.

Voor de buurtbussen en de carpoolers is een tijdelijke parkeerplaats aangelegd die d.m.v. borden wordt aangegeven.

Ten behoeve van de veiligheid voor zowel de weggebruikers als de arbeiders zullen de noodzakelijke verkeersmaatregelen zoals een snelheidsbeperking en een inhaalverbod van kracht blijven.

De aannemer Gebr. Van Kessel uit Tilburg voert de werkzaamheden uit.

De opdrachtgever is de provincie Noord-Brabant.

U kunt nadere informatie en persberichten vinden op de internetsite van de provincie Noord-Brabant, www.brabant.nl en/of www.N283.nl