Politie Zeeland


---


O-7687-2005 Motorrijder gevallen
Op de kruising Luxemburgweg / Europaweg Oost bij Nieuwdorp kwam donderdag om 23.37 uur een 52-jarige motorrijder uit Kapelle ten val.
Dit kwam vermoedelijk doordat de voorrem van de motor bleef hangen. De man liep knieletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes overgebracht, wat hij na behandeling weer kon verlaten. Over schade aan de motor is niets bekend.

O-7688-2005 Diefstal in horecabedrijf
Donderdag tussen 22.00 en 22.20 uur werden in een horecabedrijf aan de Schuithaven in Zierikzee een gsm en een tas met daarin o.a. een portemonnee van een medewerkster gestolen.
De spullen werden in een onbewaakt ogenblik weggenomen. In verband met deze diefstal werd om 22.30 uur een 41-jarige man uit Zierikzee op het Havenplein in zijn woonplaats aangehouden. Hij was in het bezit van de gsm. De portemonnee werd bij een boom in de omgeving aangetroffen. De man is overgebracht naar Torentijd.

W-7689-2005 Diefstal auto
In de Amnestylaan in Middelburg werd vrijdag tussen 05.45 en 06.15 uur een personenauto gestolen.
Het betreft een witte Volkswagen Golf CL 40KW U met kenteken YD-48-TL. De waarde is niet bekend.

O-7690-2005 Mishandeling
Een 37-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal is donderdag tussen 15.30 en 19.00 uur in een woning in Rilland door de bewoner met een pan op het hoofd geslagen.
De twee, bekenden van elkaar, kregen onenigheid waarbij de vrouw diverse klappen met een gietijzeren pan op het hoofd kreeg. Zij liep hierbij een hoofdwond op die gehecht moest worden. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.

Z-7691-2005 Gewapende overval in Terneuzen
In een drogisterij in de Axelsestraat in Terneuzen vond donderdag omstreeks 17.55 uur een gewapende overval plaats door een tot nu toe onbekende man.
Deze man was in de loop van de middag al enkele keren in de winkel geweest. De eerste keer tussen 16.15 en 16.30, de tweede keer rond 17.45 uur. Beide keren kocht hij enkele goederen, die hij niet direct kon betalen en apart liet zetten. Tegen sluitingstijd verscheen hij voor de derde keer en wilde hij, onder bedeiging van en wapen, de spullen meenemen. Toen de winkelierster hem duidelijk maakte dat hij de goederen niet meekreeg, verliet de man de winkel. Het signalement van de overvaller luidt als volgt:
Blanke man tussen 50 en 60 jaar, normaal postuur, lengte ongeveer 1.76 m.;
De man was gekleed in een blauwe jas, een spijkerbroek en hij droeg een muts met luipaardmotief;
Verder had hij een rugzak bij zich en had hij zijn portemonnee aan een ketting.
De politie is op zoek naar mensen die in de loop van de middag iets gezien hebben in de winkel en mensen die inlichtingen kunnen geven over de overvaller. Zij worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Terneuzen of te bellen met telefoonnummer 0900-8844


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.