PERSBERICHT - 2005-12-30

'Lage landen' samen per trein naar sneeuw in Oostenrijk en Italië

Eerste Bergland Expres vertrekt vanavond

Op vrijdagavond 30 december vertrekt de eerste Bergland Expres van het seizoen vanuit België en Nederland naar de Oostenrijkse en Italiaanse sneeuw. Tot en met het weekend van 17 maart rijdt deze gecombineerde Belgisch/Nederlandse wintersporttrein iedere vrijdag naar de populaire skigebieden.

Deze nachttrein biedt haar reizigers comfortabele slaapplaatsen, zodat ze zaterdagmorgen uitgerust op hun wintersportbestemming aankomen. Het belangrijkste opstappunt voor de Belgische markt is station Brussel-Zuid, dat het grootste aantal opstappers kent. Voor de Nederlandse markt is dat station Rotterdam Centraal. De Bergland Expres claimt een hoge kwaliteit en service, waarmee ze steeds meer nieuwe reizigers weet aan te trekken. Ten opzichte van het vorige seizoen heeft nu al meer dan het dubbele aantal reizigers de Bergland Expres gekozen.

Derde seizoen
De Bergland Expres is een nachttrein met verschillende comforttypen, waaronder couchetterijtuigen, 2 typen slaaprijtuigen en een luxe bar/discorijtuig. De Bergland Expres rijdt voor het derde achtereenvolgende seizoen vanuit Belgie en vanaf 2005 voor het eerst ook vanuit Nederland. Nieuw is ook het netwerk van speciale transferbussen naar een waaier van skigebieden in Oostenrijk, Süd-Tirol en de Italiaanse Dolomieten. Kwaliteit, comfort en ontspanning is het parool van deze unieke wintersporttrein van de lage landen.

Geen files en ongemak
Harry de Boer, directeur, zegt: `De afgelopen dagen was de verkeerschaos op de Europese wegen door het winterse weer in het nieuws. Mede daardoor zien wij de laatste week ook een toename van de ticketverkoop. Met de trein immers geen files, glijpartijen of andere ongemakken. Maar het belangrijkste is dat steeds meer mensen het ontspannen reizen per nachttrein naar de wintersportbestemming ontdekken. Met een boek in de hand of met een borrel in het barrijtuig kan ik mij geen meer ontspannen manier van reizen voorstellen.`

Informatie
Voor nadere informatie:de website www.BerglandExpres.com of telefonisch vanuit België 070 351300 en vanuit Nederland met 030 2320430.