Gemeente Rotterdam

Het toegangsbeleid van het stadhuiscomplex (stadhuis en stadskantoor) wordt verscherpt. Sinds november 2004 is het toegangsbeleid al een continue punt van aandacht en gelden er sindsdien enkele maatregelen. Zo moeten medewerkers toegangspassen dragen en zijn in oktober 2005 huisregels ingevoerd waar bezoekers en bewoners van het stadhuiscomplex zich aan moeten houden. Vanaf januari 2006 wordt het toegangsbeleid verder aanscherpt. Het beveiligingspersoneel is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit beleid.Om hun taak goed te kunnen uitvoeren, en een goede balans te vinden tussen gastheerschap en veiligheid, is het van belang dat bezoekers weten welke regels er gelden. Wij hebben alles nog even voor u op een rijtje gezet.

Bezoekers
Bij de handhaving van het toegangsbeleid wordt onderscheid gemaakt tussen individuele bezoekers en groepen. Voor beide categorieën gelden aparte regels.

Bezoekers:

* De bezoeker legitimeert zich met een geldig legitimatiebewijs (een uitnodiging of brief is niet voldoende);

* De bezoeker wordt ingeschreven in een register (naam, bezoekadres, tijdstip van aankomst, etc.);

* Beveiliging belt de gastheer of -vrouw en controleert de afspraak. Als alles in orde is, krijgt de bezoeker een dagpas, die hij duidelijk zichtbaar dient te dragen;

* De bezoeker levert de pas weer in als hij weggaat;
* Als een bezoeker zich niet kan legitimeren en/of zijn afspraak niet klopt, krijgt hij geen pas en dus geen toegang.

Groepen
Externe deelnemers aan vergaderingen, cursussen of rondleidingen worden bij de beveiliging door de organisatie van te voren aangemeld. Op basis van de deelnemerslijst maakt de beveiliging de dagpassen en geeft ze na legitimatie uit.

Meer over het Stadhuis en de huisregels van het staduiscomplex.

Bron: Bestuursdienst, 23-12-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Bestuursdienst_250055.Directie
AZ_2029887.Concerncommunicatie_2029890.Nieuwsbericht_2032005.Overig_20 59039.Toegangsbeleid Stadh_2085713]