Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 23 DECEMBER 2005

WIJZIGINGEN INZAMELING HUISHOUDELIJK AFVAL

Vanaf 1 januari 2005 zal al het huishoudelijk afval niet meer door de Sita worden ingezameld maar door de Afvalinzameldienst (A.I.D). Deze weken worden bij alle huishoudens in de gemeente nieuwe afvalkalenders verspreid. In de afvalkalender staan de nieuwe inzameldata van het groen en grijs afval, grof huisvuil, wit- en bruingoed, oud ijzer en oud papier en de openingsdagen van gemeentewerken vermeld. Zoals u gewend bent worden de groene en grijze rolemmer om de week geleegd. Bij de inzameling van het grof huisvuil en wit- en bruingoed wordt het een en ander gewijzigd:

Grof huisvuil: Het grof huisvuil wordt niet meer op 1 dag in de gehele gemeente opgehaald, doch is verdeeld over inzameling in vier aparte wijken. Hierdoor is de inzameldag per wijk verschillend. Kijk op uw kalender wanneer u het grof huisvuil in uw wijk kunt aanbieden.

Inzameling wit- en bruingoed: Het wit- en bruingoed wordt niet meer door Rataplan bij u thuis opgehaald. U kunt deze materialen vanaf genoemde datum aanbieden bij het grof huishoudelijk afval. Wij verzoeken u hierbij om dit wit- en bruingoed gezamenlijk met oud ijzer apert te leggen van het overige grof huisvuil.

Wij rekenen op uw medewerking.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 15 december 2005:
- het legaliseren van het veranderen van de gevels op het perceel Voorstraat 5-7 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 16 december 2005:
- het veranderen/vergroten van een bedrijfsruimte op het perceel De Wieken 52 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 19 december 2005:
- het legaliseren van het veranderen van de woning op het perceel Koningstraat 2 (lichte bouwvergunning). ontvangen 21 december 2005:
- het legaliseren van het veranderen van de gevels op het perceel Slingerweg 100 (lichte bouwvergunning);
- het plaatsen van een dakkapel op het perceel Meidoornstraat 22 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een supermarkt op het perceel Voorstraat 20 (reguliere bouwvergunning).

De onder A genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter

kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken tel. 0227- 594396.

Hippolytushoef, 23 december 2005 Drs. J. Wittink, secretaris A.N. Kooij-Smid, loco-burgemeester