Gemeente Ermelo


10 JAAR OUD PAPIER-INZAMELING GROOT SUCCES

Nieuw contract tijdens feestelijke bijeenkomst ondertekend De gemeente Ermelo en de Vereniging Oud Papier Actie Ermelo (OPA Ermelo) hebben tijdens een feestelijke bijeenkomst het nieuwe contract ondertekend waarin wordt geregeld dat OPA Ermelo het oud papier de komende tijd mag blijven inzamelen. Tijdens de bijeenkomst in de theaterzaal van de Dialoog is eveneens het 10-jarig bestaan van de vereniging Oud Papier Ermelo gevierd. Hierbij waren zo´n 80 mensen aanwezig die direct betrokken zijn de inzameling van oud papier in Ermelo. Namens het gemeente Ermelo waren burgemeester W.P. Omta en de wethouders A. Nederveen en P.C.M. Meijer aanwezig.

Wedstrijd gewicht raden papierkratjes en informatiemarkt Tijdens de avond was er een leuke wedstrijd waarbij het gewicht van 10 gevulde papierkratjes moest worden geraden. Verder werd een ludieke film over het inzamelen van oud papier in Ermelo op een groot scherm vertoond. Ook was er een informatiemarkt waar door de scholen, kerken en (sport)verenigingen die lid zijn van de Vereniging Oud Papier Actie Ermelo duidelijk werd gemaakt wat er allemaal met het ingezamelde geld wordt gedaan.

In toespraken door vertegenwoordigers van OPA Ermelo, Dusseldorp Ermelo b.v., Reukema Papier Harderwijk b.v. en de gemeente Ermelo werd tevreden terug gekeken op 10 jaar succesvolle oud papier inzamelen waarbij vele honderden vrijwilligers betrokken waren en miljoenen kg papier zijn ingezameld.

Door het ondertekenen van het nieuwe contract is het inzamelen van oud papier in Ermelo ook in de toekomst weer goed geregeld! Al met al was het dus een geslaagde avond.

Het gescheiden aanbieden van oud papier blijft dus belangrijk voor het milieu en vormt voor de aangesloten verenigingen een aardige bijverdienste. Op de Afvalwijzer 2006 ziet u wanneer oud papier weer bij u wordt opgehaald. Meer informatie over het goed scheiden van afval in Ermelo kunt u vinden op: http://www.afvalscheiden.info/.

OPA

Burgemeester Omta ondertekend het nieuwe contract.