Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 6 december 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 29 november 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Uitreiking monumenten stimuleringsprijs 2004. Toelichting:
Jaarlijks wordt bekeken of er een in het beschermde dorpsgezicht (Abcoude, Baambrugge of Loenersloot) gerenoveerd of verbouwd pand in aanmerking komt voor de gemeentelijke monumenten stimuleringsprijs. De monumentencommissie adviseert hierin. De prijs bestaat uit een oorkonde en een monumentenplaatje (schildje).
De prijs is vanaf 1998 vijf keer uitgereikt. De monumentencommissie heeft unaniem gekozen voor het in 2004 verbouwde en gerenoveerde pand Kerkstraat 14 te Abcoude. De uitreiking is (voorlopig) gepland op 13 januari 2006. Ambtelijk advies:
De gemeentelijke monumenten stimuleringsprijs uitreiken aan De Vries en Partners voor het verbouwen en renoveren van het pandje Kerkstraat 14 te Abcoude. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van het bestuur van de Ondernemers Vereniging Abcoude om toestemming om op zondag 18 december 2005 goederen te koop aan te bieden tijdens de kerstmarkt die gehouden wordt in en rond de tuin van café-restaurant De Eendracht. Toelichting:
Het bestuur van de Ondernemers Vereniging Abcoude wil op zondag 18 december 2005 een kerstmarkt organiseren in en rond de tuin van café-restaurant De Eendracht te Abcoude. Ingevolge artikel 7 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 kan er ontheffing verleend worden van de in artikel 2 van de Winkeltijdenwet vervatte verboden ten behoeve van bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard. Voorgesteld wordt om ontheffing te verlenen voor het te koop aanbieden van goederen aan en in rechtstreekse aanraking met particulieren op zondag 18 december 2005 tijdens de kerstmarkt in en rond de tuin van café-restaurant De Eendracht, Hoogstraat 37 te Abcoude. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Principe verzoek tot gebruik van het voormalige zondagsschooltje aan Gein Noord 59 als expositieruimte en ruimte om tekenlessen te geven alsmede als verkooppunt voor versnaperingen aan passanten.
Toelichting:
Het ter plaatse geldende uitbreidingsplan kent geen gebruiksregels zodat er geen belemmeringen zijn t.o.v. het voorgenomen gebruik. Ook het niet bedrijfsmatig verkopen van versnaperingen aan passanten is toegestaan.
Ambtelijk advies:
De heer Van Kempen berichten dat u kunt instemmen met het gebruik van het voormalige zondagsschooltje voor expositieruimte en ruimte om tekenlessen te geven en dat u voorts geen bezwaar heeft tegen het niet bedrijfsmatig aan passanten verkopen van thee, koffie, limonade en cake. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Vervanging software-hardware.
(Aangehouden 29-11 j.l.)
Toelichting:
In de verdere verbetering van de bedrijfsvoering speelt automatisering een belangrijke rol. Diverse ontwikkelingen stellen hogere eisen die met de huidige gedateerde software niet tot een goed resultaat leiden dan wel niet meer mogelijk is. Voorgesteld wordt - gezien de noodzaak om de software te vervangen - om ook de hardware te vervangen. Op termijn is dit voordeliger omdat daarmee ook tussentijdse upgrade (en licentiekosten) wordt voorkomen. De pc´s m.n. ter beschikking te stellen aan de diverse maatschappelijke doelen. Start van het project: december, gereed: eind januari. Ambtelijk advies:

1. Akkoord te gaan met de vervanging van de soft- en hardware.
2. De kosten te dekken uit het automatiseringsbudget 2005 binnen het investeringsschema.
3. De bestaande pc´s beschikbaar te stellen aan maatschappelijke doelen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verkoop en aankoop van stukjes gemeentegrond aan Grevenstukstraat 8. Toelichting:
Het nieuwbouwproject Baambrugge-Oost is voor een klein gedeelte op particuliere grond gepland. Met de particulier, de heer Wever, is overeenstemming bereikt over de uitruil van gronden. Gemeente koopt ca. 16 m2 van zijn achtertuin en de particulier koopt een strook langs zijn huis van ca. 62 m2. Een tekening is als bijlage toegevoegd.
Ambtelijk advies:
Akkoord geven aan:

- de verkoop van ca. 62 m2 gemeentegrond aan partculier de heer Wever;
- de aankoop van ca. 16 m2 private grond als gemeentegrond. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Europese aanbesteding contract hulpmiddelen, vervoermiddelen en verpleegartikelen ten behoeve van het zelfstandig functioneren van inwoners van de gemeente Abcoude met ingang van 1 april 2007.
Toelichting:
Gezamenlijk Europees aanbesteden maakt de gemeentes tot een aantrekkelijke partij voor het doen van een aanbod. Daarbij kan een goede prijs-kwaliteitsverhouding worden bedongen. Het inschakelen van een bureau voor de uitvoering van deze Europese aanbesteding voegt noodzakelijke expertise toe, ontlast de gemeentes en draagt bij aan een goed resultaat. Een bijdrage van de gem. Abcoude voor dit proces is een goede investering ten behoeve van de toekomstige dienstverlening. De samenwerking met de buurgemeentes geeft ook eenduidigheid naar de burgers van de regio. Ambtelijk advies:
Met de gemeenten Abcoude, Breukelen, Loenen, De Ronde Venen, Maarssen, Montfoort, Uithoorn, Oudewater, Ouder-Amstel en Woerden gezamenlijk een nieuwe aanbieder zoeken onder gunstige voorwaarden voor het leveren van (aangepaste) rolstoelen,vervoermiddelen en verpleegartikelen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Vaststelling van het ontwerpprogramma en overzicht 2006 voorzieningen huisvesting onderwijs. Toelichting:
Op basis van de vigerende gemeentelijke verordening dient de gemeenteraad jaarlijks het programma en het overzicht van voorzieningen in de huisvesting vast te stellen. De besluitvorming dient uiterlijk op 31 december 2005 (fatale termijn) wat betreft de aanvragen, met als jaar van uitvoering 2006 plaats te vinden. Om procedurele reden in relatie tot het tijdstip van aanbieding van deze adviesnota kan de raadscommissie Welzijn niet worden gehoord. Voorgesteld wordt om de achtergronden te bespreken in het seniorenconvent. Alle aanvragen die tijdig zijn ontvangen zijn inhoudelijk getoetst en komen geen van allen voor inwilliging in aanmerking. De aanvragen die daarentegen te laat zijn binnengekomen zullen buiten behandeling worden gelaten (conform verordening). Op 14 december a.s. vindt het voorgeschreven Op Overeenstemming Gerichte Overleg (OOGO) met de belanghebbende schoolbesturen plaats.
Ambtelijk advies:

1. De gemeenteraad voorstellen om in zijn vergadering van 22 december a.s. het bijgevoegde ontwerpprogramma en overzicht van aanvragen voorzieningen in de huisvesting onderwijs voor het jaar van uitvoering 2006 vast te stellen;

2. Raad daartoe bijgevoegd voorstel en conceptbesluit aanbieden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 13 december 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 6 december 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Verzoek van bewoners Indijkweg 6 om ontheffing voor het berijden van het Achtervlietpad te Baambrugge met een motorvoertuig.
Toelichting:
Op 8 november 2005 is het verzoek van de bewoners Indijkweg 6 ingekomen voor 3 personen om ontheffing voor het berijden van het Achtervlietpad te Baambrugge met een motorrijtuig. Er wordt een ontheffing gevraagd op naam en adres van de bestuurder. Geadviseerd wordt om ontheffing te verlenen voor 10 jaar en in afwijking op voorgaande gedragslijn in deze ontheffing te verlenen op naam en adres van de bestuurders. Gelet op de breedte van het Achtervlietpad en de veiligheid van de gebruikers van dit fietspad wordt de ontheffing onder voorwaarden verleent. Ambtelijk advies:
De ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25-11-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen serre en twee dakkapellen, Jacob van Gaesbeeklaan
2, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 1-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis Dorreweerde 2, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 1-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag sloopvergunning in het kader van de Monumentenwet voor de sloop van 1 woning op het perceel Laan van Binnenrust 23 te Abcoude. Ambtelijk advies:
a. Het besluit om sloopvergunning op grond van de Bouwverordening te verlenen herroepen en de aanvraag aanhouden.
b. Sloopvergunning te verlenen op grond van art. 37 van de Monumentenwet en publiceren in de VAR.
c. Als na zes weken de aanhouding eindigt en het besluit in werking treedt, sloopvergunning verlenen op grond van de Bouwverordening.
Mandaatbesluit d.d. 1-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag sloopvergunning in het kader van de Monumentenwet voor de sloop van 11 woningen PCI aan de Kerkstraat te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen op grond van artikel 37 van de Monumentenwet 1988: a. Het besluit zo spoedig mogelijk publiceren in de VAR. b. De aanhouding van aanvraag sloopvergunning eindigt zes weken na de beslissing op deze aanvraag. Vervolgens zo spoedig mogelijk sloopvergunning op grond van de Bouwverordening verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 1-12-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---