Universiteit van Tilburg

Jim Schütz interim manager DFB

Jim C.A. Schütz wordt de nieuwe interim manager van DFB, de Dienst Facilitaire Bedrijven. Deze dienst kampt momenteel met financiële en organisatorische problemen, die vragen om een diepgaand onderzoek naar oorzaken en oplossingen.

Schütz (61) is een zeer ervaren manager die eerder leiding gaf aan grote veranderingsprojecten in zeer diverse organisaties. Zo vervulde hij eerder dit jaar de functie van interim hoofd van het Bureau Facilitaire Zaken van de GGZ Oost Brabant. Daarvoor was hij gedurende bijna een jaar verantwoordelijk voor het samenvoegen van de facilitaire bedrijven van SNS Bank en Hooge Huys Verzekeringen. Schütz werkte een groot deel van zijn loopbaan bij de Rabobank, waar hij tot
2002 directeur was van het facilitair bedrijf (circa 1100 werknemers). Schütz zal DFB gaan doorlichten en tijdelijk leiding geven aan het managementteam van DFB. Hij start per 1 januari en zal voor 1 juli voorstellen presenteren over de verbetering van de financiële situatie en het herstel van het vertrouwen in de dienst. Eerder gaf de dienstraad aan de noodzaak van de genomen maatregel te onderkennen. Het personeel zal zo goed mogelijk op de hoogte worden gehouden van de voortgang.