Gemeente Moordrecht


1. Regels rond hondenpoep (week 51)

2. Collectieve verzekering voor laagste inkomens (week 49)
3. Rotonde Moordrecht (week 48)

4. Rioleringswerkzaamheden Sluislaan (week 45)
5. Informatieavond vrijwilligers (week 43)
6. Koninklijke onderscheiding uitgereikt (week 41)
7. Aantal bezoeken chemokar in 2006 (week 40)
8. Open dag bij de brandweer (week 38)

9. Nieuwe gemeentesecretaris (week 38)

10. Wijziging inzameling oud papier (week 37)
11. Informatieochtend peuterspeelplaats (week 37)
12. 18 september: Moordrecht autovrij! (week 37)
13. 8 september bijeenkomst Toekomst Moordrecht (week 33)
14. Verkoop aan de deur (week 32)

15. Meldpunt zorg en overlast (week 31)

16. Informatie over zwemwater (week 30)

Ergernis nummer één hondenpoep

Als het gaat om openbaar gebied, staat hondenpoep nummer één op de lijst van ergernissen in Nederland. Niemand vindt het immers leuk om in hondenpoep te trappen. Bovendien ziet de straat er vies uit. Welke regels zijn er precies voor hondenpoep?
Voor heel Moordrecht bestaat een opruimplicht voor hondenpoep. Dit betekent dat een hondeneigenaar de poep onmiddellijk moet opruimen. Ziet u een eigenaar die dit niet doet, dan kunt u hem of haar vragen om zich aan deze regel te houden.
Er zijn twee uitzonderingen: in uitlaatplaatsen en losloopgebieden geldt geen opruimplicht. Hier hoeft de eigenaar de poep niet op te ruimen. Deze plekken zijn duidelijk aangegeven met speciale borden. Hond aan de lijn
Voor honden geldt een algemeen aanlijngebod. Dit gebod is er omdat loslopende honden soms direct, maar ook vaak indirect, schade aanrichten. In de Algemene Plaatselijke Verordening van Moordrecht staat dat het voor een eigenaar van een hond binnen de bebouwde kom verboden is om de hond op de weg zonder riem te laten lopen. De hond mag ook niet zonder halsband of een ander identificatiemerk, waarop de gegevens van de eigenaar staan, los rondlopen. Dit verbod geldt niet voor geleidehonden.