Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 51 2005

Tino Vermeegen nieuwe wethouder Mook en Middelaar

Mook - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 december is Tino Vermeegen unaniem door de raad geaccepteerd als wethouder van Mook en Middelaar. De VVD-er werd voorgedragen door de VVD-fractie op verzoek van PvdA, DGB, CDA en GroenLinks. Eerder deze maand waren er al verkennende gesprekken met Vermeegen gevoerd. Donderdag werd dan definitief zijn voordracht gedaan en werd hij beëdigd door burgemeester Ellen Hanselaar.

Tino Vermeegen was reeds eerder wethouder in Mook van 1998 tot 2002 en zal vooralsnog aanblijven tot de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart
2006. Hij is inmiddels al aan de slag gegaan op het gemeentehuis.

Van de burgemeester:

Beste mensen,

Het jaar is weer bijna voorbij. De feestdagen naderen en overal zie je al de gezellige kerstverlichting verschijnen. Tijd voor een terugblik op het jaar 2005, een jaar waarin veel is gebeurd en ook veel werk is verzet in de gemeente Mook en Middelaar.

Allereerst wil ik toch even stilstaan bij het (te vroeg) overlijden van enkele zeer actieve medeburgers uit onze gemeente onder wie wethouder baron Frans van Verschuer, Angelique François en Lex van der Werf. Zij hebben allen veel betekend voor hun medemens in onze gemeente. In totaal zijn er dit jaar 51 mensen overleden en hebben we
73 nieuwgeborenen mogen verwelkomen in onze gemeente. Rekening houdend met nog een enkele verhuizing eind december kan dat ons inwoneraantel per 1 januari 2006 op 8010 brengen.

Wat is er het afgelopen jaar zoal gedaan door en in onze gemeente: er is gestart met de nieuwbouw van het winkelcentrum in Molenhoek; er is een beeldentuin gerealiseerd in het Maaspark; er is een actieve club uit Middelaar met een toekomstplan voor Middelaar gekomen, het DOP-Middelaar; er is een visie voor het gebied Rijksweg-Middelweg vastgesteld; er is een gids Kunst en Cultuur in de Maasduinen uitgegeven; er zijn nieuwe welkomstborden geplaatst aan de grens van de gemeente; er is veel vergaderd door onze raads- en commissieleden om een voor alle partijen acceptabele en sluitende begroting te krijgen; de (financiële) relatie met muziekschool De Meander is beëindigd; er zijn vijf koninklijke onderscheidingen uitgereikt, zeven spelden van verdienste en een onderscheiding van het Carnegie Heldenfonds; er zijn twee jubilerende verenigingen geweest die twee geweldige feesten hebben georganiseerd voor onze gemeenschap, harmonie Erica en voetbalclub Eendracht bedankt!

Daarnaast zijn we begonnen met een onderzoek naar de haalbaarheid van nieuwbouw in het cenrum van Mook, liefst met een multifunctionele accomodatie en een sporthal. Een subsidieverzoek ligt nog bij de provincie, maar we hopen u begin januari uitsluitsel te kunnen geven. Zo ook wordt er een start gemaakt met een strategische toekomstvisie voor onze gemeente, opdat we als gemeente weten voor welke opgaven we in de (nabije) toekomst staan en zodat we daar tijdig met beleid op in kunnen spelen. De Regionale Sociale Dienst is er per 1 januari helaas niet gekomen, maar we blijven erop inzetten, want wij zijn ervan overtuigd dat er in samenwerking op dit terrein veel meerwaarde zit voor ons.

Dit is slechts een greep uit de vele zaken die het afgelopen jaar aan de orde zijn geweest. Voor 2006 staat er al het nodige op de agenda, maar laten we vooral niet de gemeenteraadsverkiezingen vergeten! Op 7 maart bent u weer in de gelegenheid om uw lokale vertegenwoordigers te kiezen. De gemeente is doende een avond te organiseren met alle lokale politieke partijen om u als burger in de gelegenheid te stellen de kandidaten voor de gemeenteraad en hun programmas te leren kennen. Maak daar gebruik van zou ik zeggen.

Tenslotte wil ik hier nogmaals iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar voor onze gemeenschap heeft ingezet, wil ik onze langdurig zieken veel sterkte toewensen en wens ik u allen fijne kerstdagen toe en een heel gelukkig nieuw jaar.

Ellen Hanselaar

Kerstboomverbranding 7 januari 2006

Een oude traditie wordt weer in ere hersteld: op 7 januari vindt er weer een kerstboomverbranding plaats in Mook, op het terrein van scouting Don Bosco aan de Avilaweg. Na een aantal jaren de kerstbomen van de inwoners in de gemeente Mook en Middelaar te hebben versnipperd, keert de gemeente hiermee weer terug naar de oude traditie om zich op een sfeervollere manier van de kerstbomen te ontdoen.

Door een samenwerking van Jeugd en Jongerenwerk, Don Bosco, Brandweer en de gemeente is het de bedoeling om op zaterdag 7 januari om 17.00 uur de aangeboden kerstbomen te verbranden. Inwoners van Mook kunnen de kerstbomen vanaf 16.00 uur naar het terrein van Don Bosco aan de Avilaweg brengen. Inwoners van Middelaar kunnen van 14.00 uur tot
14.30 uur terecht op het Kerkplein, inwoners van Molenhoek van 15.00 tot 16.00 uur bij de kerk. Van hieruit zullen de bomen door de gemeente naar de kampvuurplaats gebracht worden.

Het verzoek is wel om de kerstboom te ontdoen van grond, plastic potten en andere kunststoffen, zodat er geen onbrandbare of milieubelastende materielen aanwezig zijn. De wortels kunnen er aan blijven zitten.

Voor iedere ingeleverde boom wordt een lot verstrekt. Om 18.00 uur vindt de trekkeing plaats bij Don Bosco tijdens de verbranding. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Uw veiligheid in een nieuwe regio

Het is de titel van een nieuwsbrief van de gemeente Mook en Middelaar, die tussen Kerst en Oud en Nieuw bij iedere inwoner in de bus zal vallen.

In de nieuwsbrief wordt de overgang van onze gemeente naar de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg per 1 januari 2006 uitgelegd. Tot nu toe maakte Mook en Middelaar wat betreft brandweer en medische hulpverleningsdiensten onderdeel uit van Hulpverleningsregio Gelderland-Zuid. Vanaf 1 januari gaat de gemeente over naar Noord- en Midden-Limburg. Een logische stap aangezien onze gemeente reeds onder de Politie Regio Noord- en Midden-Limburg valt.

Lees dus de nieuwsbrief Veiligheid eens rustig door. Er staat veel nuttige informatie in. Mocht u de nieuwsbrief tussen Kerst en Oud en Nieuw niet hebben ontvangen, dan kunt u een exemplaar aanvragen op het gemeentehuis bij de afdeling Communicatie: 024 6969117.

Nieuwe afvalinzamelaar in de gemeente Mook en Middelaar

Vanaf 1 januari 2006 wordt het afval in Mook en Middelaar huis-aan-huis ingezameld door Van Kaathoven. Deze firma kwam als beste uit de bus tijdens een Europese aanbesteding. De verandering van afvalinzamelaar betekent enkele wijzigingen. Het GFT-afval (groene container) wordt vanaf januari niet meer gespreid over drie dagen opgehaald, maar zal worden ingezameld op dinsdag en woensdag (hele dagen). Dinsdag wordt het GFT-afval ten noorden van de spoorlijn opgehaald (Molenhoek) en woensdag ten zuiden van de spoorlijn (Mook, Middelaar en Plasmolen). Voor de inzameling van restafval (grijze container) zijn er geen wijzigingen.

Van Kaathoven bepaalt de meest gunstige route. Dit betekent dat deze qua tijdstip af kan wijken van de voorheen gereden route. Derhalve herinneren wij u graag aan het feit dat de container voor half acht s ochtends aan de straat moet staan.

Indien u klachten heeft over de inzameling dan kunt u uitsluitend contact opnemen met Van Kaathoven, telefoonnummer: 0413-481616. Voor meer informatie betreffende afval verwijzen wij u naar de afvalwijzer. Deze zal tussen Kerst en Oud en Nieuw bij u in de bus vallen.

Wet Ruimtelijke Ordening

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


· het uitbreiden van het woonhuis Heikantseweg 19 te Middelaar.

Inzageperiode: de aanvraag, het ontwerp-besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 december 2005 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Reactiemogelijkheden: tijdens de inzage termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit deze betrekking heeft. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het bureau RIBM, nadat een afspraak is gemaakt via onderstaand telefoon-nummer. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Nader informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969147.

Vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar bij besluit van 20 december 2005 op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


* het verkopen van tweedehands speelgoed vanuit het pand Lindeboom
31 te Mook

Inzageperiode: het besluit vanaf 21 december 2005 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Reactiemogelijkheden: tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank te Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 404, 6040 AK Roermond. Tevens kunnen zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningen rechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149.

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij met toepassing van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling hebben verleend van het geldende bestemmingsplan voor:


- het uitbreiden van de woning St. Adelbertstraat 6 te Mook

Inzageperiode: het vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 4 januari 2005 t/m dinsdag 14 februari 2005 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden: Voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep wordt dit vrijstellingsbesluit geacht deel uit te maken van het besluit waarop dit betrekking heeft, in dit geval de nog te verlenen bouwvergunning.

Dit betekent dat pas bezwaar en beroep mogelijk is tegen zowel deze vrijstelling als de betreffende bouwvergunning nadat deze bouwvergunning is verleend en bekend gemaakt. Bekendmaking geschiedt te zijner tijd door toezending aan de aanvrager en door publicatie van het besluit alsmede de datum van verzending ervan in het weekblad Regiodiek, onder de gemeentelijke informatierubriek Ter sprake.

Aanvraag kapvergunning

Perceel

Molenhoek
Omschrijving

Singel

126 2 eiken

Inzage: van 20 december 2005 t/m 3 januari 2006

Inspraakmogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte,

tel. 024-6969157.

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Hoeveveld 36 kantoorruimte
16 december 2005

Middelaar:

Burchtstraat 28 uitbreiden woning
16 december 2005

Plasmolen

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,


6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Knollenberg 4 wijzigen gevels

Mortel 16 serre

Molenhoek:

Ringbaan 34 dakkapel voordakvlak

Kuilseweg 18 geheel veranderen woning

Stiftstraat 29 berging

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag kapvergunning

Perceel

Mook
Omschrijving

Rijksweg 123

8 dennen, wat struiken en


1 beuk

Inzage: van 20 december 2005 t/m 3 januari 2006

Inspraakmogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte,

tel. 024-6969157.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake