Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 december 2005

Aanvulling eerder bericht

Ongeluk

De politie gaat er van uit dat de kleding van de man vlam heeft gevat van een brandende kaars.

Haakbergen

In de woning troffen de agenten kaarsen en een verbrande stoel aan. De politie gaat er van uit dat de kleding van de 66 jarige man door deze kaarsen vlam vatte. De man was gedeeltelijk verlamd maar kon toch naar buiten lopen. In zijn tuin is hij op een stoel gaan zitten. Een buurman ontdekte het slachtoffer en heeft daarop 112 gebeld. De man is 13.45 uur in het ziekenhuis overleden.

(oud bericht)

Man verbrand en overleden

Oorzaak wordt momenteel onderzocht

Haakbergen

Op donderdag 29 december 2005 omstreeks 12.09 uur kwam er een melding bij de politie Twente dat er iemand met ernstige brandwonden zou verblijven in een tuin bij een woning aan de Alsteedseweg in Haakbergen. Agenten troffen een 66 jarige man aan uit Haaksbergen die geheel, op zijn gezicht na, was verbrand. De man is per ambulance naar de landingsplek voor de traumahelikopter gebracht. Tijdens de landing van de helikopter werd de Alsteedseweg door de politie afgezet. Het slachtoffer is per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Daar is de man overleden. De politie stelt een onderzoek in. (05-164452)

Belediging

Man beledigt stadswachten en agenten

Enschede

Donderdag 29 december omstreeks 22.15 uur houden stadswachten op het station in Enschede een 38-jarige man aan. De man heeft geen geldig vervoersbewijs en wil het perron niet verlaten. Ook is de man beledigend en agressief. Hij probeert een stadswacht met een voorwerp te slaan, deze kan voorkomen dat hij geraakt wordt. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (05-164795)

Bedreiging

Horecabezoekers bedreigen portier

Enschede

Vrijdag 30 december omstreeks 1.25 uur vindt op de Oude Markt in Enschede een bedreiging plaats. Twee bezoekers van een horecagelegenheid wordt de toegang geweigerd. Dit is voor hen reden om de portier van de betreffende zaak verbaal te bedreigen. De beide heren, een 29 en 26-jarige Enschedeër zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. De portier heeft aangifte gedaan van bedreiging. (05-164830)

Openbare dronkenschap

Man ingesloten wegens verstoren van openbare orde

Enschede

Donderdag 29 december omstreeks 19.25 uur melden stadswachten dat aan de Noorderhagen een man met een mes staat te zwaaien. Ter plaatse blijkt het te gaan om een 64-jarige Enschedeër. De man is onder invloed van alcohol en heeft inderdaad een mes in de hand. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. (05-164719)

Vuurwerkcontrole

Verschillende personen moeten vuurwerk inleveren

Twente

De politie Twente controleert in de gehele regio op het bezit van vuurwerk. Tijdens de controles werden verschillende personen aangehouden en konden ze hun vuurwerk inleveren. Hieronder een aantal zaken die zich voordeden.

Enschede

Donderdag 29 december omstreeks 10.30 uur werd tijdens een vuurwerkcontrole aan de Slankweg in Enschede een 21-jarige en een 47-jarige Enschedeër ter controle aangehouden. In de auto van de personen werden twee tassen met vuurwerk aangetroffen met daarin o.a. munitie voor wapens. Beide personen zijn vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Vervolgens bleek dat de munitie voor twee wapens bedoeld was. Het vuurwerk, de munitie en de wapens zijn in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt (05-164382)

Mander

Donderdag 29 december omstreeks 14.00 uur tijdens een vuurwerkcontrole aan de Uelserweg in Mander negeerde de bestuurder van een voertuig het stopteken dat hem werd gegeven. Even later kan de politie de auto alsnog staande houden. In de auto zitten een 22-jarige en een 19-jarige Hengeloër. Beide blijken in bezit van vuurwerk waaronder patronen voor een pistool. Beide heren zijn vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit verhoor blijkt dat de munitie voor twee pistolen bedoeld is. Beide wapens en het vuurwerk zijn beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt (05-164504)

Winkeldiefstal

Drie winkeldieven aangehouden

Enschede

Donderdag 29 december omstreeks 16.00 uur houdt een medewerker van een winkel aan de Klanderij in Enschede drie winkeldieven aan. Het gaat om drie vrouwen uit Enschede met de leeftijd van 17, 17 en 18 jaar. De dames hebben behoorlijk proletarisch gewinkeld en hadden voor een bedrag van ruim E400 Euro bij zich. Hierop zijn de verdachten aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Alledrie zijn ze inverzekering gesteld. (05-164607)

Rijden onder invloed

Bestuurder eindigt tegen lantaarnpaal

Delden

Vrijdag 30 december omstreeks 1.50 uur werd een 35-jarige man uit Delden aan de Spoorstraat in Delden aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed met z'n auto tegen een lantaarnpaal. Als de politie ter plaatse komt blijkt uit de blaastest dat hij onder invloed is van alcohol. De man is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,4 promille uit. De man kan z'n rijbewijs inleveren en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-164836)

Winkeldiefstal

Winkeldief aangehouden

Hengelo

Donderdag 29 december omstreeks 13.20 uur wordt in een winkel aan de Nieuwstraat in Hengelo een 34-jarige winkeldievegge aanhouden. De vrouw, eveneens afkomstig uit Hengelo, werd door beveiligingspersoneel betrapt op het wegnemen van goederen. De politie heeft haar vervolgens voor verhoor meegenomen naar het bureau waar ze is ingesloten. (05-164514)

Controle vuurwerk

284 kilo vuurwerk in beslag genomen

Rijssen

Bij een controle in een bedrijf aan de Kryptonstraat werd op donderdag 29 december rond 14.30 uur in totaal 284 kilo vuurwerk aangetroffen. Het bleek dat er illegaal werd gehandeld in sierpakketten en knalvuurwerk. Verder werd onder andere ook een vuurwerkpistool met munitie aangetroffen. Ook werden briefjes met bestellingen gevonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-164689)

Overlast vuurwerk

Brievenbussen met zwaar vuurwerk vernield, politie zoekt getuigen

Nijverdal

Twee jongeren worden ervan verdacht in de donderdag 29 december rond 02.45 uur eerst met zwaar vuurwerk (mogelijk lawinepijlen) brievenbussen in een flatgebouw aan de Walstro eruit te hebben geknald. Dit ging met een enorme explosie gepaard en veroorzaakte een behoorlijke ravage. Ook de muur aan de overzijde werd door de brievenbussen vernield. De politie gaat ervan uit dat dezelfde jongeren ook verantwoordelijk zijn voor een vergelijkbaar vuurwerkincident een kwartier later die ochtend bij een videotheek aan de Kuperserf. Deze veroorzaakte eveneens een aanzienlijke schade. De politie onderzoekt beide zaken en vraagt getuigen om zich te melden.

Signalement van de jongens: beiden 17/18 jaar. De een is lang en slank, droeg een wit petje en een zwarte jas met een witte opdruk op de achterzijde. De ander was donker gekleed en droeg een zwarte pet en zwarte jas. (05-164322, 05-164302)

Diefstal uit bedrijf

Stel plundert kassa, politie zoekt getuigen

Den Ham

Een garagebedrijf aan de Zomerweg heeft aangifte gedaan van diefstal. Op woensdag 28 december rond 12.30 uur vertellen een man en een vrouw aan een medewerker van het bedrijf dat zij problemen hebben met hun auto. De medewerker gaat met het stel mee om naar de auto te kijken, waarna even later een tweede stel met een kind op de arm de zaak binnenkomt. Zij spreken het eerste stel in een vreemde taal aan. Hierna neemt het eerste stel afscheid van de medewerker. Als daarna iedereen vertrokken is bemerkt de medewerker dat er enkele honderden euro's uit de kassa zijn verdwenen. De diefstal is vermoedelijk door het tweede stel gepleegd. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen om zich te melden via tel. 0900-8844. Signalement stel 1: Man, licht getint, Turks uiterlijk, circa 30 jaar, ca. 1.75m lang, licht kalend en lichte baardgroei. Netjes gekleed en droeg een bruine suède jas. Hij sprak goed Nederlands met een westers accent. Vrouw, ongeveer 25 jaar, lichter getint dan de man, erg klein (ca. 1.60m lang), haar strak achterover in knoet, sprak slecht Nederland en droeg een lange zwarte jas tot op de enkels. Signalement stel 2: Man, licht getint, Turks/Marokkaans uiterlijk, zwart opzij gekamd kort haar, ong. 25 jaar, droeg een dikke zwarte winterjas. De man sprak in een onbekende taal. De vrouw was even groot als de man, circa 65 kg, ging donker gekleed en droeg een kindje van circa 3-4 maanden oud op de arm. (05-164563)

Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --